Magazin

Najsrećnija zemlja na svetu časti putovanjem i „obukom sreće“, ima samo jedna caka

finska
Foto: Pixabay

Finska je ponovo na vrhu „Izveštaja o sreći u svetu 2023″. Objavila ga je Mreža Ujedinjenih nacija za rešenja za održivi razvoj, koji meri faktore kao što su prihod, mentalno i fizičko zdravlje i društvena velikodušnost.

Prema izveštaju, „Finska nastavlja da zauzima prvo mesto, šestu godinu, sa rezultatom koji je znatno ispred svih drugih zemalja“.

Iza finske sreće nema nikakve nacionalne tajne, rekla je direktorka vladine organizacije Business Finland, Heli Jimenez.

Umesto toga, to je „veština koja se može naučiti“, dodala je ona.

Da bi to dokazala, zemlja poklanja besplatna putovanja u Finsku na četvorodnevni kurs iz finske filozofije i životnog balansa.

Prvi „Majstorski kurs sreće“ u Finskoj biće održan od 12. do 15. juna u luksuznom odmaralištu pored jezera u južnoj Finskoj.

Prema Visit Finlandu, „stručni treneri“ će pokriti četiri teme u četiri dana:

– priroda i način života
– zdravlje i ravnoteža
– dizajn i „svakodnevni život“
– hranu i blagostanje

Začkoljica?

Može prisustvovati samo deset ljudi. Za one koji budu izabrani biće pokriveni troškovi časa, plus putni troškovi.

Prijave za učešće na masterklasu su otvorene od sada do 2. aprila. Zainteresovani putnici treba da popune formular i popune izazov na društvenim mrežama koji pokazuju zašto „možda potajno možete budete Finac“.

Oni koji nisu izabrani da prisustvuju lično „ne moraju da brinu“, prema turizmu ove zemlje Visit Finland, dodajući da će majstorski kurs biti dostupan onlajn kasnije ovog leta.

Zašto je Finska tako srećna?

Himenezova je rekla da je često pitaju zašto su Finci tako srećni. Za nju, to „proizlazi iz bliskog odnosa sa prirodom i našeg prizemnog načina života“.

Finski izvršni direktor kompanije za povratne informacije kupaca HappiOrNot Mik Makitalo se složio.

– Negujemo ravnotežu između posla i privatnog života, verujemo u naše društvo i posvećujemo vreme da iskoristimo prednosti naše blizine prirodi, rekao je on.

Izvor: Biznis telegraf

Finska najsrećnija zemlja na svetu, gde je Srbija prema najnovijem izveštaju

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link