Film

Filmovi koji pune 20 godina

Ako želite da se osetite staro i zapitate gde je vreme prošlo, nudimo vam spisak filmova koji su izašli takoreći juče, a imaju već 20 godina.

The Usual Suspects (Dežurni krivci)

Kultni film o misterioznom kriminalnom bosu Kajzeru Sozeu, ispričana kroz flešbekove jedinog preživelog učesnika pucnjave na brodu. Ovo je jedan od najpoznatijih filmova sa nelinarnim narativom i jednim od najšokatnijih tvistova na kraju. Režiser Brajan Singer kasnije je priznao da je svakom od pet glavnih glumaca tvrdio da je upravo on Kajzer Soze, da bi gluma dobila na uverljivosti.

filmovi-unusual-suspects

Die Hard With a Vengeance (Umri muški 3)

Treći nastavak priče o Džonu Meklejnu (Brus Vilis) smatra se poslednjim gledljivim. Nakon ovoga snimljena su još dva, koja su u bioskopima i pred publikom potpuno zakazala, a Brus Vilis je u međuvremenu počeo da glumi u samoparodijama, gde se pojavljuje kao aluzija na lik iz ovog filma. Snimio je i nekoliko albuma.

umri-muski-film

GoldenEye   (Zlatno oko)

17i deo franšize o tajnom agentu Džejmsu Bondu, ujedno je prvi u kojem naslovnu ulogu igra Pirs Brosnan. Brosnan je kasnije često govorio da je bio nezadovoljan svojim učinkom i da se stalno poredio sa ranijim i po njegovom mišljenju uspešnijim Bondovima. Franšiza je nastavila da postoji, a postoje glasine da ćemo u sledećem delu videti prvog crnog Bonda.

zlatno-oko-film

Braveheart  (Hrabro srce)

Istorijska drama o škotskom borcu za slobodu Vilijamu Valasu dobila je 5 Oskara,a film je osim po svojoj popularnosti poznat i po brojnim greškama u prikazivanju istorijskih događaja. Glavni glumac Mel Gibson je u međuvremenu napravio uspešnu rediteljsku karijeru, ali i brojne skandale zbog kojih je izgubio na popularnosti.

hrabro-srce-film

Toy Story  (Priča o igračkama)

Animirani hit o igračkama koje ožive kad nema nikog u sobi, lansirao je produkcijsku kuću Piksar i u međuvremenu dobio još 3 nastavka. Film zamalo nije snimljen, jer je Dizni odbio scenario, uz objašnjenje da likovi nisu dovoljno simpatični.

prica-o-igrackama-filmovi

Janko Kanja

Izvor: IMDB

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link