Magazin Srbija

Komandant sa Košara: Iza svega stoje NATO lobisti, sramota je šta se radi sa filmom

film kosare
Foto: Promo

Javnost je za problem sa snimanjem filma “Košare” saznala kada je reditelj Srđan Đogo objavio da su dvojica producenata prekinuli snimanje filma i serije, ultimativno tražeći promenu scenarija.

Tim povodom reagovao je i komandant bitke na Košarama, pukovnik Ljubinko Đurković.

– Neočekivano je i sramotno da se herojima sa Košara dogodi da neko tako velelepnu i herojsku bitku izvrgne ruglu, kao što se događa sa pokušajima snimanja filma o herojima sa Košara –  rekao je za Sputnjik Đurković.

Sukob i razmimoilaženja između producenata, sa jedne i reditelja i scenariste filma sa druge strane, nedopustiv je jer i režija i scenario su prošli proceduru pred žirijem koji je trebalo da da glavnu reč o projektu, smatra Đurković.

– Ne bi trebalo zanemariti i trebalo bi imati na umu sumnju da iza svega stoje NATO lobističke grupacije, kojima je stalo da na svim poljima, pa i na umetničkom, omalovaže, unize i obesmisle herojsku borbu i veliku pobedu nad NATO – kaže on.

Sagovornik Sputnjika naglašava da bi sve to moglo stvoriti razdor među veteranima, jer su, kako je rekao, ti heroji postali legende koja je krvlju ispisana.

– Tragovi se ne mogu izbrisati, potrti, poništiti ili dovesti u pitanje između bilo koga od nas – kaže on.

On očekuje da, bez obzira na sukob koji je izbio, strane nađu zajednički jezik kako bi se herojska borba vojnika na Košarama predstavila na način kakav zaslužuje.

– Nužno je da se borba predstavi u jednom umetničkom sadržaju u kome će svaki junak i vitez prepoznati sebe, svoju ulogu i svoj doprinos, a široka javnost videti kako je to bilo – da se umetničkim dojmom dočara ono što je najvažnije za buduća pokolenja – da znaju koliko je vredela sloboda – zaključuje Đurković.

Izvor: Sputnjik/Nikola Joksimović

Miloš Biković honorar od filma Košare daje porodicama poginulih vojnika

PARTNERI SAJTA


55 Shares
Share via
Copy link