Beograd

Austrijanac razvukao NATO zastavu usred Beograda, jednom rečenicom razgnevio Srbiju

austrijanac zastava nato
Foto: Printscreen

Austrijski ekonomista i predsednik nevladinih organizacija za proširenje NATO-a, Ginter Felinger, usred Beograda razvio je zastavu NATO-a. Mnogi su to doživeli kao provokaciju, na dan kada se obeležava 24 godine od bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije.

Rečenica koju je napisao uz fotografiju digla je javnost na noge.

“Hvala za oslobođenje Srbije”, stoji u opisu fotografije na kojoj Felinger ponosno i uz osmeh pozira.

Felinger, kako se može zaključiti na osnovu fotografija sa njegovog Tviter naloga, često posećuje Beograd, a svaki dolazak iskoristi za novi niz prozivki pa i uvreda na račun Srbije. Tako je osim ove sramotne opservacije, tražio i uvođenje sankcija Rusiji, zatim da Grčka i Kipar priznaju Kosovo, pa i da hotel “Moskva”, inače star više od jednog veka, promeni ime, piše Mondo.rs.

Imao je i zahtev kada je u pitanju Predsedništvo Srbije gde bi, prema njegovom sudu, trebalo da bude okačena ukrajinska zastava u znak solidarnosti. Tvrdio je da je počinjen genocid u Srebrenici, i da je samo članstvom u NATO, Bosna, kako je rekao, “sigurna od srpske agresije”.

Nedavno je na tviteru postavio anketu i pitao “Da li je neko video spomenik poginuloj deci Jašarija u Beogradu?”. Reč je, inače o Ademu Jašariju, vođi terorističke OVK, koji je stradao 1998. tokom sukoba bezbednosnih snaga Srbije i naoružanih boraca OVK. Tada je poginulo pedetesetoro ljudi, članova uže i šire porodice Jašari.

Takođe, pomenuti Ginter je izneo na svom Tviter nalogu skandalozan zahtev da se “odmah ukloni spomenik” deci nastradaloj u bombardovanju SRJ 1999. godine, jer, prema njegovim rečima, on predstavlja “mrsko izvrtanje činjenica”. Reč je o spomeniku u Tašmajdanskom parku, koji kroz lik Milice Rakić, devojčice stradale od NATO bombi u Batajnici, simbolizuje svu decu ubijenu tokom te agresije.

“Dokle god srpski, pa čak i neki austrijski političari sa ekstremne levice i desnice podržavaju takvo mrsko izvrtanje činjenica, jasno je da Austrija i Srbi ostaju kolevka evropskog antiamerikanizma i antinatovskog raspoloženja. Pozivam da se ovaj spomenik odmah ukloni”, napisao je Ferlinger i dobio žestoke reakcije na svoj post.

Izvor: Mondo.rs

Mihin gest za vreme bombardovanja i dalje se prepričava: “Iskoristili smo popularnost da svetu prikažemo istinu”

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link