Film Magazin

Nepoznata osoba u vojnoj uniformi prekinula medijaciju o filmu Košare

vojnik

Medijacija povodom prekida snimanja filma “Košare”, zakazana na zahtev reditelja Balše Đoga i producenata istoimenog filma, prekinuta je od strane nepozvane i nepoznate osobe u vojnoj uniformi, izjavio je direktor Filmskog centra Srbije Gordan Matić, a preneo 021.

Filmski centar Srbije izaći će sa predlogom o novom terminu medijacije, a Matić se nada da će to biti tokom naredne sedmice.

Matić je rekao da je u interesu Filmskog centra da se što pre dođe po prihvatljivog rešenja za obe strane i da se zaštiti sam projekat.

Problemi na snimanju filma “Košare” bili su razlog za posredovanje Filmskog centra Srbije između producenata i reditelja, a Đogo je ranije za Tanjug kazao da se nada da će posle medijacije i dalje biti reditelj tog filma, a da će rasprava biti završena u korist ove izuzetne priče.

Nesuglasice između reditelja i producenata traju već nekoliko dana na društvenim mrežama i putem medija, a Đogo je rekao da se nada da će se svi potruditi da se neslaganja prevaziđu, a da će novac namenjen projektu biti utrošen na način na koji je to predviđeno u prvobitnim planovima, “te da će priča o Košarama ipak ostati iznad svega”.

Nesuglasice su, inače, počele kad je Đogo na svom Fejsbuk profilu objavio da mu je od producenata stigao “ultimativni zahtev da promeni scenario i učini ga ‘lakšim’ da mogu da se snime i film i serija za četiri-pet dana po epizodi”, na šta on nije želeo da pristane, a producenti Nemanja Mičić i Vladan Anđelković su zbog toga odlučili da s njim prekinu saradnju i najavili su da će predstaviti novog reditelja.

Srđan Dragojević: Mislili su da će na Košarama zgrnuti lovu, ali to je bila kobna greška

PARTNERI SAJTA


14 Shares
Share via
Copy link