Drugi gastronomski festival „Ukusi Vojvodine” biće održan za vikend, 8. i 9. septembra, od 10 do 20 časova u Limanskom parku.
Festival promoviše autentične proizvode i jela vojvođanske kuhinje, a tokom dvodnevnog praznika ukusne hrane i dobre zabave predstaviće se najbolji mali proizvođači i prerađivači hrane iz Vojvodine, kao i restorani s tradicionalnom vojvođanskom kuhinjom.
Koja hrana je najpopularnija u svakoj zemlji sveta?
Više od 100 kuvara iz sveta takmičiće se u pripremanju jela u četiri kategorije – moderna jela, jela od rečne ribe, jela od testenine i restoranski dezert, a svako od njih pripremljeno na vojvođanski način.
Bogat festivalski program
Celodnevni muzički, kulturni i zabavni program za decu i odrasle takođe će gostima biti na raspolaganju u Limanskom parku.
Na binama će se smenjivati koncerti rok i pop muzike, klasike, ali i tradicionalnih tamburaša.
Deca će se takmičiti u skakanju u yakovima, preskakanju vijače, nošenju jajeta u kašiki ili učestvovati u kreativnim, kulinarskim i likovnim radionicama.
Najbolje će proglasiti stručni žiri s potpredsednikom Svetske asocijacije šefova kuvara Gerijem Filbijem na čelu.
Posetioci će moći da uživaju u hrani i piću odabranih domaćih proizvođača, da probaju ukus autentičnih vojvođanskih jela, kao što su supa od fazana, perkelt, sekelji gulaš, veganska sarma na vojvođanski način, paprikaš od petla ili mangulice, pečene turijske kobasice, langoš, nasuvo, gomboce, štrudla ili rezanci s makom.
Dodaj komentar