Gotovo da nema osobe koja ne voli gomboce, fenomenalni desert koje nas već prvim zalogajem momentalno vraća u detinjstvo i podseća na mirise i ukuse bakine kuhinje.
Zato i ne čudi da svi ljubitelji slatkih i slanih delicija obožavaju „Ferdinand knedle“.
Prva prodavnica sa više od 20 različitih ukusa u ponudi, otvorena je u Beogradu, sada već davne 2016. godine.
Zatim je usledilo širenje brenda u Novi Sad i Zemun, pa i u naš komšiluk – Zagreb i Rijeku.
Osim toga, ekipa iz „Ferdinand knedli“ gostuje na raznim gastro festivalima i sajmovima, a sada su na svom Instagramu objavili da se šire i na austrijsko tržište, prenosi Index.
Naime, u novembru su otvorili svoju filijalu „Ferdinand Knödel“ u Lincu, a juče su objavili i da su otvorili još jednu ekspozituru u Beču.
Dva lokala – u Lincu i Beču
„Jedan od gradova sa najvećom ponudom svetskih kuhinja dobio je još jedno novo mesto“, napisali su u snimku na Instagramu i dodali da se bečki lokal „Ferdinand Knödel“ nalazi u ulici Alser broj 30.
Svoje prepoznatljive slatke i slane knedle donose u Beč, a dodaju da enterijer ovog lokala ima za cilj da gostima probudi uspomene na detinjstvo.
Kakve knedle nude?
„Ferdinand knedle“ su svoju priču započele sa klasičnim knedlama sa šljivama i kajsijama, a zatim su postepeno razvijali ukuse, kojih danas ima više od 20.
Posebni su po tome što svoje knedle pripremaju na tradicionalan način, od svežih sirovina i kuvaju ih pred mušterijama.
Pored tri slane vrste knedli (pršuta – rukola, spanać – mocarela i 4 vrste sira), u ponudi imaju i gomilu slatkih – od carske knedle, čoko višnje i crne maline do pistaća, oraha i kokosa.
Izvor: Index
Dodaj komentar