Magazin Poznati

Bio je faraon u Breninom spotu, vrhunac slave dostigao je 90-ih, a danas je jednako atraktivan

boško i brena
Foto: Printscreen

Spot Lepe Brene za pesmu „Ti si moj greh“ iz 1996. bio je ispred svog vremena. Snimljen je u holu Narodne banke Srbije, Lepa Brena je glumila Kleopatru, a lepi faraon je bio poznati voditelj, dizajner i maneken.

Boško Jakovljević u manekenske vode je uplovio kao tinejdžer. Zatim je postao urednik zabavne emisije „City“. Usledio je „City club“, a vodio je i emisije „Za milion godina“ sa Sanjom Radan, „Sav taj Pink“ s Aleksandrom Jeftanović, „Suknje i kravate“ sa Ivanom Zarić, „Plesom do snova“ sa Natašom Stojčević i „VIP Room“. Uređivao je „Jutarnji program“ na Televiziji Pink, piše Stil.rs.

boško jakovljević
Foto: Printscreen

Sa brendom „Martini Vesto“ kreirao je odeću za Marka Kona i Milana Nikolića za nastup na „Evroviziji“ u Moskvi i za Zdravka Čolića za koncert u Beogradu 2001. Dizajnirao je nekoliko kolekcija koje su predstavljene na Nedeljama mode u Beogradu.

Oprobao se i kao pevač, ali je od toga brzo odustao. Kantautorka i pevačica Leontina Vukomanović je u jednoj emisiji kazala da je pesmu „Anđeo“ koju je snimio i proslavio Boris Režak namenila upravo Bošku Jakovljeviću.

Izvor: Stil.rs

Zvezda 90-ih bila slaba na fudbalere, a i oni na nju: „Sa Mihajlovićem je bilo slatko“

Share via
Copy link