Moda

Ostavite kape u ormarima, ove zime nosimo fantomke

Kako stvari stoje kape će ove zime ostati u ormarima, a umesto njih na scenu stupaju fantomke. Ako je do sada i bilo dileme da li će skijaške maske, fantomke ili takozvane balaklave biti trend koji će obeležiti zimu, nakon novog spota koji su objavili ASAP Rocky i FKA twigs za pesmu „Fukk Sleep“ dileme više nema, piše Noizz.

Pletene kape koje idu preko brade, usta ili celog lica ne vezuju se samo za skijanje ili, u slučaju Srbije, rušenje Savamale, već su ove sezone i jedan od onih modnih trendova koji nas vraćaju u detinjstvo kad smo se sa sličnim kapama bacakali po snegu.

Međutim, ne dajte se zavarati – poenta fantomke ovih dana nije da vam zaista ugreje glavu, već da pošalje jasnu modnu poruku i da vas izdvoji iz mase.

View this post on Instagram

when u finna run outta hangers.

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

Prva je to pokazala Rijana koje je na festival Koačela došla sa ful skijaškom maskom i to onom čuvenom modne kuće Gucci, koja je za kratko vreme zaludela pola sveta.

Svoju verziju fantomke predstavio je i Raf Simons, kreativni direktor modne kuće Calvin Klein, koji je u februaru na Nedelji mode u Njujorku takođe zadivio publiku svojom kreacijom. Ubruo se trend sa modnih pista preneo na ulice i naravno, na Instagram.

View this post on Instagram

thank you @calvinklein #205W39NYC

A post shared by Coco Baudelle (@cocobaudelle) on

Ekstravagantne kape su jak trend ove sezone, i to ne samo fantomke, već različite kombinacije šalova i kapa, neke vrste hidžaba i razne kapuljače – sve te stvari ćemo ove zime nositi na potpuno drugačiji način.

Budući da su fantomke često dosta kontroverzne, jer podsećaju na kriminal i terorizam, ove sezone će ovake kape definitivno srušiti neke barijere i svojim zabavnim, drugačijim dizajnom i jarkim bojama dati novo značenje fontomkama.

Modni trendovi za zimu 2018/2019 godine

Share via
Copy link