tinejdzeri-famoza-portal
Izvor: mamabee.com
Lifestyle Vesti Novi Sad

Famoza.net – portal kakav su tinejdžeri dugo čekali

Famoza je mlad portal namenjen mladima. Za kratko vreme grupa tinejdžera, novinara i blogera u Novom Sau osnovala je pravi regionalni portal koji za samo nekoliko meseci postojanja ima više od 100.000 posetilaca svakog meseca. Sa urednikom ovog portala Vladimirom Dolapčevom razgovarali smo o portalu Famoza, kao i o problemima koji muče naše tinejdžere, njihovim uzorima i navikama.

Pogledajte kako je bilo na TeenTalk konferenciji

Ko ili šta čini Famozu?

Famoza je nezavisan regionalni portal za tinejdžere osnovan u Novom Sadu. Osim praćenja života i karijera najpopularnijih zvezda planete, naš cilj jeste i njihovo gostovanje na našem podneblju. Famoza.net od starta promoviše kreativnost naših čitalaca, pruža im prostor da se izraze na sajtu i podržava njihove akcije i okupljanja. Iako je Famoza net nov portal i s radom je počeo 20. jula ove godine, stvari se odvijaju dosta brzo pa nam poverenje već sad iskazuje mnogo posetilaca. Naš tim čine iskusni novinari koji sa tinejdžerima rade već dugi niz godina, ali i talentovani mladi novinari i blogeri.

Šta zanima današnje tinejdžere? Kakvi problemi ih muče?

Današnji tinejdžeri radoznali su koliko i sve prethodne generacije. Rekao bih u stvari da su još radoznaliji upravo zbog interneta koji im omogućava da do informacija dođu mnogo lakše nego ranije ali i da nauče puno korisnih stvari. Naše mlade uglavnom muči nesigurnost u sebe. To su problemi koji se nama čine banalnim ali kad se prisetite svojih školskih dana, shvatite da nam to tad nije delovalo tako. Ideja je zapravo da tinejdžeri Famozu osećaju kao prostor gde su sigurni i gde mogu da postave pitanje znajući da je tu neka starija osoba koja ih razume i podržava. Njihova zahvalnost i poverenje koje nam poklanjaju predstavljaju najveću satisfakciju.

justin-bieber-fanovi
Izvor; wikipedia

Vode li tinejdžeri život isključivo onlajn?

Nema sumnje da je internet važan deo života svih nas a posebno tinejdžerima jer im on predstavlja najbolji način da se povezuju međusobno. Mrežu oni vide kao priliku da pronađu osobe sličnih interesovanja. Ne bih rekao da je problem vreme koje provode na internetu, već na koji način ga oni koriste. To pitanje ipak zahteva malo dublju analizu njihovih navika.

Šta nudite svojim čitaocima, po čemu ste specifični?

Naši čitaoci uglavnom su tinejdžeri koji vole najpopularnije mlade zvezde planete poput Justina Biebera, Demi Lovato, One Directiona, Ariane Grande, Taylor Swift ili Selene Gomez. Famoza je u potpunosti fokusirana upravo na takve slavne ličnosti i naša specifičnost je u tome što se celokupan sadržaj kroji na osnovu želja čitalaca. To i nije teško jer je komunikacija sa njima preko samog portala ali i društvenih mreža odlična. Ipak, naša glavna misija jeste angažovanje na dolasku tih mladih zvezda koje Srbiju ali i čitav region zaobilaze već pet godina. Trudimo se da budemo spona između naših čitalaca organizovanih u fandome (kolektivni naziv za obožavaoce jedne zvezde) i ljudi koji se bave organizacijom koncerata. To su veliki ciljevi ali duboko verujemo da su njihovi uzori zdrava alternativa našim rijaliti zvezdama i turbo folk pevačima.

selena-gomez-fanovi
Izvor: wikipedia

Kakvi su vaši planovi za budućnost?

Kako Famoza postoji manje od četiri meseca još uvek radimo na ostvarivanju brojnih zamisli za koje verujemo da će se dopasti našim čitaocima. Nama ja najvažnije da konstantno napredujemo i verujemo da će to čitaoci umeti da prepoznaju.

Luftika
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow