Lifestyle Magazin

Konačno ćemo moći da pobrišemo sve svoje stare blamove s Fejsbuka

fejsbuk fotografije

Facebook je konačno uveo novi alat koji korisnicima olakšava brisanje starih objava i fotografija i omogućava da brišu više fotografija odjednom umesto jednu po jednu.

Opcija Manage Activity omogućava i da se stare objave sakriju, ako iz bilo kog razloga korisnik ne želi da ih obriše.

Iz Facebooka tvrde da je alat nastao u saradnji sa aktvistima za zaštitu privatnosti, kao posledica toga što je onim korisnicima koji su već godinama aktivni na toj društvenoj bio potreban alat pomoću koga bi lakše brisati stare fotografije i postove zbog kojih bi danas mogli da se nađu u neprijatnoj situaciji ili im jednostavno više nisu potrebni.

Manage Activity još uvek nije potpuno dostupan svim vlasnicima pametnih telefona, ali bi to s vremenom trebalo da postane, kao i da dobije verziju za desktop računare.

Alatka se aktivira tako što se na stranici ličnog Facebook profila klikne na tri tačkice pored dugmeta Add Story. Zatim se otvori Activity Log. Ovde se postovi mogu filtrirati po datumu, ko kriterijumu objavljivanja (da li ste ih objavili vi ili neko drugi), kao i prema postavkama privatnosti.

Ako želite da uklonite fotografije ili postove koju je neko drugi objavio, moraćete da zamolite onoga ko ih je postavio da ih ukloni.

U tom slučaju fotografiju možete samo da sakrijete sa vašeg profila i da uklonite tag kojim ste označeni, podseća Vašington post, a prenosi Telegraf.

Arhivirani postovi će biti vidljivi samo vama, ali ne i potpuno uklonjeni sa Facebooka. Kada obrišete objavu, ona će vam biti dostupna u narednih 30 dana u „kanti za đubre“.

Zavirite u mračni svet Fejsbukovih moderatora

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

10 Shares
Share via
Copy link