Magazin

Brnabić traži partnera da Zrenjaninu ozida fabriku vode jer ekonomski tigar nema love

fabrika-vode-zrenjanin
Izvor: N1

Više od trideset godina Zrenjanin nema pristojnu vodu, “česmovaču”. Mnogi pamte da je i krajem osamdesetih i početkom devedesetih voda sa česme bila bakarne boje, gadnog mirisa, neupotrebljiva za kupanje, a nekmoli za piće. Voda je i tada bila puna arsena kao i 2004. kada je izdata zabrana korišćenja ove vode za piće.

U međuvremenu, još od 1986. godine, radili su se brojni projekti kako bi Zrenjaninci, kojima je voda narušavala i zdravlje, dobili zdravu pijaću vodu i doživeli da ona potekne iz njihovih slavima. To se nije desilo. Ni jedna vlast nije rešavala ovaj problem niti ga je predala u ruke Grada i potpomogla im finansijski da svoj najveći problem reše.

A sada smo došli do toga da, pored svih voda koje smo, mimo mozga i zdravog rezona, dakle mimo pameti prodali strancima, jer kome još trebaju izvorišta vode, tražimo i “strateškog partnera”, što će reći suvlasnika za “postrojenje” koje će eto Zrenjanincima omogućiti, konačno, pristup pijaćoj vodi.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da država traži novog partnera za investiciju u postrojenje kojim će građanima Zrenjanina biti omogućen pristup čistoj pijaćoj vodi, prenela je agencija Beta.

„Radi se trenutno na tehničkoj analizi, šta treba dodatno investirati – da li od strane grada ili privatnog partnera, u izgrađenu fabriku vode u Zrenjaninu“, kazala je Brnabić na konferenciji za novinare u železničkoj stanici Beograd centar.

Brnabić je rekla da će tehnička analiza biti sprovedena ove ili sledeće nedelje.

„Pratimo svakog dana i ne odustajemo da Zrenjanincima isporučimo dobru i kvalitetnu pijaću vodu“, istakla je ona.

Brnabić je navela da je ugovor sa konzorcijumom „Gruppo Zillio“ raskinula Erste banka koja je kreditirala taj posao, zbog toga što investitor nije uspeo da isporuči vodu u skladu sa ugovorom i aneksom kojim joj je dato više vremena da ispuni svoje obaveze.

Građani Zrenjanina nemaju pijaću vodu duže od 17 godina.

Na celu ovu kratku ali svima već veoma jasnu priču reagovali su iz grupe građana “Savski nasip”, s pravom se pitajući da li je moguće da država nema kapacitet da napravi, odnosno dovrši već napravljenu fabriku vode u Zrenjaninu već joj za to treba partner:

“Brnabić: Tražimo novog partnera za fabriku vode u Zrenjaninu”

Država traži partnera koji će moći Zrenjanincima da isporuči čistu vodu.
Država nema kapacitet da napravi fabriku vode⁉️

Država nije u stanju da obezbedi vodosnabdevanje grada od 100 000 stanovnika!

Ova mafijaška vlast uništava i vodoizvorište Beograda odakle se vodom za piće snabdeva skoro 2 miliona ljudi! Mafija na vlasti uništava i Gružansku akumulaciju odakle se vodom snabdevaju Kragujevac, Kraljevo i okolna sela, više od 350 000 ljudi je ugroženo, jer mafijaška vlast ne poštuje zakon i struku.

Brnabić: Tražimo novog partnera za fabriku vode u Zrenjaninu

Država traži partnera koji će moći Zrenjanincima da…

Posted by Savski nasip on Monday, September 13, 2021

Borimo se da sačuvamo vodu i za naredne generacije, da imamo jeftinu i zdravu vodu za piće. Borimo se da voda ostane vlasništvo svih građana a ne da nam mafija na vlasti uništi vodoizvorišta, a zatim vodosnabdevanje prepusti nekakvom partneru, pa da nam oni prodaju vodu i na tome zarađuju.”, kažu aktivisti “Savskog nasipa”.

Siromašna deca Zrenjanina nemaju za flaširanu vodu, pa u školu nose česmovaču prepunu arsena

872 Shares
872 Shares
Share via
Copy link