Magazin Novi Sad

Hej, magični Exit ljudi, jeste li stvarno morali da lažete o planovima za festival tokom pandemije?

Evo, rizikovaću da budem proglašen za Exit hejtera godine ovim redovima i prethodnim tekstovima. Ali nikako mi nije jasno kako neko ko se izdaje za društveno odgovorni pokret uvek ima potrebu da izvrće stvari i da laže. Onako, bar da lažucne.

Povezane Exit firme i fondacije su najmanje 10 dana po proglašenju vanrednog stanja imali plaćene reklame za festival u julu 2020.

“Budite bez brige, EXIT će se održati po planu od 9. do 12. jula na magičnoj Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu”, poručuje Exit u objavi od 17. marta pozivajući se na neimenovane “zdravstvene eksperte” i obećavajući da će sve UVELIKO biti okončano do tada.

Ova objava i propratni vizuali sponzorisani su na drušvenim mrežama najmanje 7 dana, do 24. marta 2020, kada je načinjen screenshot ispod.

exit-2020-reklama

Kada stavimo u kalendar, ovo je sled događaja: Exit je reklamirao festival 28 dana nakon izjave dr Nestorovića o najsmešnijem virusu u istoriji, 23 dana nakon prvog pozitivnog pacijenta u Srbiji, 13 dana nakon što je Svetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju, 9 dana nakon što je u Srbiji suspendovan parlament i uvedeno vanredno stanje i 4 dana nakon prvog smrtnog slučaja u Srbiji.

Moguće da će se neko pitati šta je sporno u tome. Istina, brojni svetski autoriteti su pogrešili u procenama, a ni do danas niko pouzdano ne može da kaže kako će se stvari odvijati. Sve bi bilo ok, da Exit nije JUČE saopštio ovo: “Od proglašenja pandemije u potpunosti smo zaustavili sve aktivnosti na promociji Egzita”.

Exit team ide korak dalje i kaže da ne samo da su zaustavili sve svoje aktivnosti “na promociji Egzita i naših drugih festivala”, nego su još i umesto toga “sve svoje resurse u maksimalnom kapacitetu u potpunosti usmerili na društveno korisne akcije”.

Evo, ja ne znam šta se dešava. Jesu li su zaboravili šta su radili pre 30 i koji dan ili su uzeli previše ozona svog prijatelja i saborca Željka Mitrovića Pinkija?

Exitovci su mrtvi-hladni mesec dana nakon doktora Nestorovića promovisali slobodno partijanje, a danas, još mrtviji i još hladniji kažu da su oni zapravo sprovodili društveno odgovorne aktivnosti.

exit-2020-poziv

Ko je ovde lud?

Ako ima još neko da mi ne veruje, neka pogleda njihovu izvornu objavu OVDE, a jučerašnju izjavu za Danas.rs OVDE.

exit-2020-danas

Već sam ranije pisao na osnovu čega mislim da je Exit napustio svoje izvorne principe i postao monstrum za izvlačenje (naših) para. A sada ne mogu da se načudim zašto su lagali kad ih niko nije vukao za jezik.

Novinar Danasa ih je najnormalnije pitao kako stoje stvari i kakvi su im planovi. I to je sve. Mogli su da kažu da su pogrešili. Ljudski je grešiti pogotovo na terenu koji nam je svima nepoznat. Mogli su i da zaobiđu da se direktno odrede, naprimer: “Mi smo se nadali da će sve ovo proći”. Na kraju, nisu morali ništa da kažu. Ali zašto su, zaboga, morali da slažu? Zar zaista više ne znaju drugačije da komuniciraju?

Ko zdrav može da izmisli anonimne eksperte da bi mogao da radi na sumanutoj agitaciji za održavanje festivala, a potom da, bez ikakvog povoda, slaže da to nije radio? S kojim ciljem? Da bi na kraju poentirao da kaže da je društveno odgovoran i još dublje zaglibio?

I da, umalo da zaboravim: Exit do danas nije povukao reklamu ni prodaju karata za 9. jul na partnerskim sajtovima.  Jedan od njih je na ovom linku. Vodeći evropski festivali odavno su otkazani, od Glastonberija (24-28. jun) do Oktoberfesta (19. septembar-4. oktobar).

Kako je Exit lažirao pošumljavanje Fruške gore i osramotio se za medalju (VIDEO)

Aleksandar Ivanišević

Reporter lutalica iz XX veka. Konfliktna ličnost.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • A ima li ikoga ko ce se usuditi da napise nesto o firmi CarGo i njihovim lažima? Obecaju besplatan prevoz medicinskih radnika,al na teret vozaca,sami vozaci finansiraju te voznje,a ne CarGo. Zatim mr.Guberinić kaže da se odrice naknade od 24% u korist vozača dok je vanredno stanje,a to je čista laž! Nisu se odrekli nicega. I isplate vozačima kasne vise od mesec i po dana. Ima mnogo toga…

200 Shares
200 Shares
Share via
Copy link