Magazin

Šta nam Exit poručuje novom kampanjom o štetnosti droga?

„Ostanimo čisti“, poruka je velike nacionalne kampanje za život bez narkotika, koju je pokrenula Exit fondacija uz podršku Ministarstva zdravlja.

Kako navode u Fondaciji, kampanja #StayClean za cilj ima da mlade na zabavan usmeri ka edukativnom sadržaju o štetnosti upotrebe narkotika, koji je na zvaničnom sajtu Stayclean.rs pružila Komisija za borbu protiv narkomanije u školama.

„Pitanje ‘Da li znaš odakle dolazi tvoja roba?’, na hrabar i intrigantan način skreće pažnju javnosti na štetne posledice upotrebe narkotika, ali i na krajnje nehigijensko krijumčarenje zbog kojeg bi svako trebalo da se zapita da li je to nešto što zaista želi u svom životu“, navode u Exit fondaciji.

10 razloga zašto da ne odete na EXIT

exit-droga-1

Kako se dalje ističe, kampanja nudi brojne korisne informacije o štetnom dejstvu različitih narkotika po mentalno i fizičko zdravlje, ali i druge sadržaje među kojima su i zabavne video igrice koje prikazuju u kakvim se sve delovima tela prenose narkotici.

Prema podacima istraživanja, u Srbiji je registrovano preko 500 zavisnika od opijata koji su započeli lečenje. Prosečan uzrast kada počinje eksperimentisanje sa drogama, najčešće marihuanom, jeste 16 godina, a prosečan uzrast kada se počinje sa korišćenjem heroina jeste 21 godina.

U Srbiji je evidentirano 89 smrtnih slučajeva povezanih sa upotrebom droge, a epidemiološki podaci ukazuju da je prosečan uzrast heroinskih zavisnika koji su na lečenju oko 33 godine.

Exit fondacija će na festivalu koji će se održati od 4. do 8. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, ponuditi brojne sadržaje iz #StayClean kampanje za sve posetioce.

Na Petrovaradinskoj tvrđavi se snimaju pornići, ateljei izdaju na Airbnb-u, a u tunelima diluje droga (FOTO)

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

241 Shares
241 Shares
Share via
Copy link