Putovanja

Ako krećete za Grčku treba da znate da Evzoni i dalje zatvoren zbog požara

evzoni-pozar

Požar koji je danas izbio na graničnom prelazu Evzoni, izbio je danas nešto posle 12 časova po lokalnom vremenu. Kako se navodi, on je krenuo iz pravca Severne Makedonije, da bi kasnije prešao i na grčku stranu.

Na Fejsbuk stranici “Live from Greece” osvanuli su i prvi video snimci razmera požara.

O samoj situaciji na graničnom prelazu “Evzoni”, je govorila i Ivana Doneva, koja je kamerom zabeležila trenutke požara.

– Granični prelaz trenutnoi ne radi, upućuju sve na Dojran. Zaposlena sam na terminalu, trenutno nemamo struje i prema onome što su nam rekli, granični prelaz neće raditi sigurno još nekoliko sati. Požar je stavljen pod kontrolu, ali bilo je stašno – rekla je ona.

Kako javljaju korisnici viber grupe “Live from Greece chat room”, on se trenutno nalazi pod kontrolom, ali granični prelaz “Evzoni” je i dalje zatvoren i saobraćaj se prebacuje na granični prelaz Dojran.

– Evzoni je trenutno zatvoren zbog požara – napisao je korinik LFG četa na viberu, po imenu Srđan, koji je i postavo slike unutar grupe. Kako prenosi portal “SDK” iz Severne Makedonije, požar je zahvatio borovu šumu u čijoj blizini se nalazi hotel “Flamingo”. Takođe, požar je zahvatio i graničnu karaulu, za koji navedeni portal piše da je verovatno izgorela.

Grčkom divljaju požari, evakuišu se sela, bukti deo Rodosa

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

1K Share
1K Share
Share via
Copy link