Lifestyle Magazin

Evo zašto ti je život bez veze. A verovatno jeste…

Ako misliš da ti je život loš, onda to vjerovatno i jeste tako. Ako misliš da su se svi urotili protiv tebe, onda to vjerovatno i jeste tako. Ako misliš da zaslužuješ više, vjerovatno i jeste tako.

[fliiby]https://flii.by/file/znhu7bzwrkh/[/fliiby]

Jedina stvar na svijetu koja te sputava da postigneš ono što želiš si samo ti!

Ako misliš da se svijet urotio protiv tebe, to je zato što imaš loš stav prema životu – na sve gledaš na pogrešan način. Umjesto da koristiš pozitivu da te pokreće, koristiš samo negativnost. Dozvoljavaš da ti negativnost kontroliše misli, a samim tim negativnosti dozvoljavaš da preuzme kontrolu nad tvojim životom. Dozvoljavaš lošim stvarima da budu pobjednik.

Nikada nećeš postići ono što želiš ni živjeti život koji želiš ukoliko radiš dosadni posao koji ti crpi energiju, samo zato što si previše lijena da ustaneš i počneš da tražiš nešto što te više ispunjava – to nije ničija greška već samo tvoja.

Nikada nećeš putovati svijetom ni vidjeti Pariz ili Njujork ukoliko nastaviš praviti izgovore zbog kojih ne možeš ići. Kupi kartu, spakuj kofer i idi. Dozvoli svijetu da te oblikuje i otvori ti oči. Dozvoli mu da pred tebe stavi izazove i isfrustrira te kao ništa drugo u životu. Bori se sa jezičkim barijerama i izgubi se. Odrekni se kontrole koju imaš u svakodnevnom životu i prepusti se.

Nikada nećeš smršati ako ne promijeniš prehrambene navike. Nikada nećeš poboljšati svoje zdravlje ako ne jedeš više svježeg voća i povrća i ako ne vježbaš. Nikada nećeš postati inteligentnija i nećeš proširiti svoje vidike ako nisi spremna da čitaš i učiš od drugih.

Nikada nećeš biti srećna ako se uvijek osvrćeš samo na negativne stvari. Nikada nećeš imati sreće u životu ukoliko si se okružila ljudima i stvarima koji iz tebe isisavaju energiju poput vampira.

Ti si razlog zbog čega si nezadovoljna, ti si razlog što si zapala u kolotečinu i što imaš loše veze kao i što konstantno kritikuješ sve oko sebe i tražiš “nešto više”. Da, ti si baš za sve to kriva. Ne postoji način na koji bi to mogli da uvijemo u sjajni papir. Sama si sebi najveći neprijatelj; ti si jedina osoba koja stoji na putu tvojih ciljeva i postizanja uspjeha.

Život ni tebi niti bilo kome drugom ništa ne duguje pa to nemoj ni očekivati. Nemoj očekivati da će ti s neba pasti milion dolara, nemoj očekivati da ćeš se probuditi sa “zmijskim” tijelom, nemoj očekivati da ćeš dobiti posao snova – nemoj ništa da očekuješ ukoliko se ne potrudiš da to ostvariš.

zivot-enigma

Ako nešto želiš, svojski se moraš potruditi oko toga. I, nema ni govora da se malo trudiš pa onda malo odmaraš pa onda… NE! Moraš se žestoko potruditi. Moraš se žrtvovati i gurati ka naprijed čak i kada stvari krenu naopako i postanu komplikovane. Treba da nastaviš da se trudiš i kada ti sve u tebi govori kako treba da odustaneš, jer to je jedini način na koji ćeš postići nešto spektakularno.

Nemoj stajati na putu sopstvenog života, nemoj odustajati kada postane teško, jer te odustajanje nigdje neće dovesti. Umjesto toga, budi marljiva i budi pametna. Vjeruj u sebe kada niko drugi ne vjeruje. Ne zato da bi jednog dana mogla da se okreneš i kažeš im: “Rekla sam vam!”, već da bi bila snažna, samopouzdana i nadmoćna.

Moraš da želiš svoje snove. I, života ti, sjaši sada sa onom seljačkom: “Ja sam se namorala”. MORAŠ da želiš svoje snove. Drugi ti mogu poželjeti sreću, ali znaj da svoje snove samo ti možeš ostvariti. Samo ti i niko drugi.

Prestani raditi stvari koje te ne ispunjavaju, prestani kriviti druge za svoje probleme i prestani misliti da ti život nešto duguje, jer to nije tako. Ako želiš da ti život bude bolji, onda počni tako da ga živiš. Počni da radiš nešto pozitivno u pravom smjeru i nemoj se zaustavljati dok tamo ne stigneš, a onda samo nastavi dalje.

Izvor: Mini magazin

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
51 Shares
Share via
Copy link