Putovanja Vesti

YUTA: Od 1. januara 2022. u Evropu samo sa vakcinom

eu granica

Bez kompletno odrađene vakcinacije od prvog januara 2022. godine u mnoge države Evropske unije neće moći da se putuje, saznaje Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije – YUTA.

Mnogi građani već sada razmišljaju o novogodišnjim aranžmanima i putovanjima u evropske metropole ili egzotične, tropske destinacije, pa pošto su primili dve doze istog proizvođača vakcine, sad razmišljaju za koju buster, treću dozu da se opredele kako bi neometano mogli da putuju.

Potpredsednik Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije YUTA Milan Lainović ponovio je da nema univerzalnog pravila, odnosno da same države i njihovi zakoni određuju ko i pod kojima uslovima trenutno može da uđe u zemlju.

– Ni u EU nisu sve države zauzele isti stav, u Mađarsku, Austriju, Hrvatsku, Sloveniju može da se ide sa kineskim vakcinama, ruskim vakcinama, u Nemačku i Italiju ne, u kombinaciji da, ali da su sve tri iste vakcine, ne može – naglašava Lainović.

Lainović je istakao da se bez potpune vakcinacije u tim zemljama ne može posetiti ni restoran, ni prodavnice, a ni šoping mol.

– Tako je u toku celog dana. Vi se registrujete, postoji kod sa vašim podacima i u slučaju da je neko u restoranu zaražen, vas obaveštavaju da se i vi kontolišete. Nigde ne možete bez vakcinie ili uz važeći PCR test – istakao je potpredsednik YUTA-e i dodao da će od 1. januara 2022. godine sve testove zameniti jedino i isključivo vakcinacija.

Od 2022. EU nam ponovo uvodi vize, već im se zna i cena

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
506 Shares
506 Shares
Share via
Copy link