Magazin Srbija

Er Srbija smanjuje broj letova za Moskvu zbog pritisaka iz EU

avion-air-srbija
Avion Er Srbija Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Er Srbija je preuzela slotove ruskog Aeroflota i trenutno ima 15 letova nedeljno ka Moskvi, ali će se, zbog pritisaka iz Evrope, vratiti na „fabrička podešavanja“, objavila je „Politika“.

To znači da će Er Srbija saobraćati do Moskve osam puta nedeljno i eventualno dva puta do Sankt Peterburga u vidu čarter leta, kao pre ukrajinske krize. Navodi se da avionsku kartu iz Beograda do Moskve za mart nije moguće kupiti.

U jednom trenutku juče rano ujutro su se na sajtu Er Srbije pojavile karte za ovu sedmicu po ceni od oko 140.000 dinara, u jednom smeru, ali su za nekoliko minuta rasprodate.

Kome se ne žuri, može da kupi kartu za sredinu aprila po ceni od 27.000 do 42.000 dinara, ako uspe da se ukrca na avion, jer će broj letova prema svemu sudeći biti ograničen.

Sankcije koje su evropske zemlje uvele ruskim avio-kompanijama, odnosno zabranile da ruski avioni koriste vazdušni prostor EU zbog invazije na Ukrajinu i kontrasankcije koje je Rusija uvela kompanijama iz tih zemalja, od Srbije su nenameravano napravile jedinu zemlju čija avio-kompanija može nesmetano da saobraća između evropskih destinacija i Rusije, piše „Politika“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će za nekoliko dana Er Srbija imati ponovo samo jedan let dnevno za Moskvu jer se vodi hajka protiv Srbije u kojoj se navodi da je Beograd udvostručio avione za Moskvu, da zarađuje na „ukrajinskoj krvi“.

Zamenica ukrajinskog ministra optužila Er Srbiju da pravi novac na krvi

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

217 Shares
217 Shares
Share via
Copy link