Magazin Srbija

Er Srbija rasplakala 9-godišnjaka u Parizu i uništila mu snove o odmoru u Srbiji (FOTO)

Air Serbia Avion
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Svi koji su leteli Er Srbijom znaju da putovanje može da se pretvori u prilično traumatično iskustvo, a znaju i za bezobrazluk ove kompanije da svoje, praktično lou-kost usluge, nude po ceni redovnog leta.

Međutim, tortura kojoj su bili izloženi otac i sin poreklom iz Srbije, od strane naše kompanije na aerodromu Šarl De Gol u Parizu, stvarno izaziva mučninu u stomaku.

Naime, srpski avio prevoznik je zabranio devetogodišnjem detetu ulazak u avion, jer navodno otac nije na vreme rezervisao pratnju, iako mu je prtljag već bio ukrcan u letelicu!

Ovu formalnost, koja je uobičajena praksa svih avio kompanija, samo Er Srbija može da pretvori u nerešiv problem, kako su potvrdili ocu deteta francuski službenici zaposleni na aerodromu.

Prijatelj, koji je trebao da prati dete, iznenada dobio koronu

Kako piše portal Svi Srbi u Parizu, A.M. je još u maju kupio avionsku kartu za svog sina L.M. (9), kako bi proveo deo letnjeg raspusta u Srbiji. U tom trenutku, on nije uzeo pratnju Er Srbije za dete, jer je plan bio da njegov sin putuje zajedno sa prijateljem.

Pre dva dana, usled zaražavanja koronavirusom, prijatelj ga je obavestio da ipak neće moći da pravi društvo njegovom detetu.

Otac A.M. je odmah kontaktirao srpskog avio prevoznika, čije kancelarije više ne postoje u Francuskoj, već se na francuski broj javljaju u kol centru u Beogradu.

A.M. je rekao za portal Svi Srbi u Parizu da su mu u Er Srbiji saopštili da je rok za rezervaciju pratnje minimum tri dana pre leta i da ne mogu da mu izađu u susret, uprkos njegovoj molbi. Iako je istakao da letnji raspust njegovom sinu zavisi od njihove dobre volje, zaposleni u kompaniji nisu želeli da popuste.

L.M. istraumirano dete Er Srbija 2
Foto: privatna arhiva A.M. / ssup.fr

Posle takvog gesta, otac odlučuje da se sa sinom jutros pojavi na aerodromu i da među putnicima pokuša da pronađe nekog poznanika, sa kim bi L.M. mogao da putuje.

Francuski službenik pronašao rešenje za njihov problem

Kada je stigao na šalter i objasnio situaciju, ljubazni francuski službenik mu je saopštio da je službena pratnja već tu i da još jedno dete putuje na takav način.

Rečeno mu je da samo treba da doplati 50 evra, koliko iznosi taksa za pratnju, te da će nakon toga L.M. moći da iskoristi ovu pogodnost i najnormalnije moći da otputuje kupljenu kartu za Beograd.

A.M. je odmah uplatio traženi iznos takse i predao prtljag deteta, koji je ukrcan u avion. Prethodno je popunio sve neophodne papire da bi se ispoštovala procedura.

Službenik mu je rekao da se vrati u 9 i 20, kako bi pratnja preuzela njegovo dete i dao mu specijalnu ogrlicu koja se dodeljuje u takvom slučaju.

Neumoljivi službenici Er Srbije naterali devetogodišnjaka u plač

Nakon što se otac vratio u dogovoreno vreme na šalter, službenik mu saopštava da Er Srbija ne dozvoljava njegovom sinu da putuje sa pratnjom, jer je nije rezervisao tri dana pre toga.

Uprkos zajedničkom pozivu, Er Srbija nije želela da popusti, iako je pratnja postojala za još jedno dete.

Šokirani službenik je tada izjavio da je ovakva situacija moguća samo sa Er Srbijom, kao i da druge kompanije ne prave nikakav problem, ako u poslednjem trenutku dete mora da putuje sa pratnjom.

Vidno utučen i iznerviran, otac je konstatovao kako “Er Srbija ponajviše živi od srpske dijaspore” i zahtevao je da mu se vrati prtljag, koji je u tom trenutku već bio u avionu.

L.M. istraumirano dete Er Srbija
Foto: privatna arhiva A.M. / ssup.fr

Usledilo je još maltretiranja, kao i dugotrajno čekanje, dok su uspeli da dođu do sinovljevog prtljaga, koji je, kao što smo već naglasili, bio ukrcan u avion.

Na kraju, sve se završilo plačom istraumiranog deteta, kojem je naša avio kompanija upropastila planove da letnji raspust provede u Srbiji, iako je rešenje pronađeno, jer bože moj, nije ispoštovan trodnevni rok.

Sasvim dovoljno, da se i ljudi koji odavno ne žive u našoj zemlji, podsete kako funkcioniše stara dobra srpska birokratija.

Izvor: Svi Srbi u Parizu

Er Srbija smanjuje broj letova za Moskvu zbog pritisaka iz EU

Luftika #

komentar

Klikni da objaviš komentar

344 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap