Magazin Srbija

Novo naređenje EPS: Niko ne sme saznati koliko ljudi je bez struje

dalekovod-sneg

U Zlatiborskom okrugu i dalje veliki broj potrošača je bez električne energije ali o tačnom broju, od juče popodne, informaciju nije moguće dobiti od dispečera, piše portal Nova.rs.

Prvi podatak, koji smo dobili od dispečera Elektrodistribucije Užice, bio je da u opštinama užičkog kraja struju nema oko 3.000 potrošača.

Ispostavilo se, da je ta brojka tokom dana bila višestruko veća ali u istoj službi više nije bilo informacija.

Za portal Nova.rs rekli su da je iz Kraljeva stiglo naređanje da tu informaciju više ne daju novinarima, već da ih upute na mejl adresu PR službe u Beogradu, što se ranije nikada nije dešavalo.

Na pitanje, koje su novinari zatim uputili mejlom, odgovor nisu dobili ni 14 sati kasnije.

Isti odgovor su dobili i od dežurnog dispečera u Bajinoj Bašti, gde je juče bez struje bilo oko 1.600 potrošača, kažu da takve informacije više nisu ovlašćeni da daju.

U Kosjeriću je juče bez struje ostalo oko 1.400 domaćinstava. Za zabranu davanja informacija dispečeri nisu obavešteni, pa nam je rečeno da je sinoć brojka smanjena na 800 a danas je bez struje još 300 potrošača, zbog pada napona na tri dela dalekovoda.

Očekuju da će i ti problemi biti rešeni tokom dana.

U ariljski EPS je takođe juče stigao mejl o zabrani davanja informacija. Kako smo juče saznali, Arilje, pored Ivanjice je opština u zapadnoj Srbiji gde je dišlo do najviše problema na elektro mreži pa se broj onih koji su bez struje ostali merio u hiljadama.

Veliki broj dalekovoda ostao je bez napona a radnicima EPS-a dodatni problem su stvarali nepročišćeni putevi.

Juče je bez struje ostalo i oko 2.000 potrošača u Priboju. Kako nam je rečeno u službi elektrodistribucije u ovoj opštini. Kidanje žica zbog težine snega i pad napona na dalekovodu juče je ostavio veliki broj korisnika bez struje. Uz sve napore broj domaćinstava bez struje je smanjen ali je i dalje veliki.

U Novoj Varoši je takođe juče, zbog pada napona na dalekovodima, veliki broj potrošača ostao bez struje. Tokom dana uglavnom svi kvarovi su otklonjeni pa je već sinoć situacija vodosnabdevanja normalizovana.

Bez struje je veliki broj potrošača i u ostalim opštinama Zlatiborskog okruga ali preciznije podatke, ni danas nismo mogli dobiti od dežurnih dispečera jer, kako su nam rekli, nije im više dozvoljeno da daju takve podatke.

Prva informacija koju smo juče dobili u Elektrodistribuciji Užice, pre stizanja pomenute zabrane, bila je da u Zlatiborskom okrugu oko 3.000 potrošaća bez struje.

Prema informacijama koje su kasnije pristizale iz deset opština okruga i seoskih područja grada Užica, bile su sasvim drugačije pa bi prvobitna brojka bila vernija kada bi joj se dodala još jedna nula.

Odgovor o trenutnm broju potrošača koji su bez električne energije u Zlatiborsko okrugu, na mejl PR službe EPS-a u Beogradu, na koji nas je uputio dispečer u Užicu, a koji smo poslali sinoć, nismo dobili ni danas do objave ovog teksta.

Novosađanka pobedila EPS na sudu, moguće masovne tužbe zbog nelegalne naplate troškova

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

51 Shares
Share via
Copy link