Magazin

Nekoliko dana pred smrt Enio Morikone napisao čitulju sam sebi

enio morikone

Legendarni italijanski kompozitor, tvorac nekih od bezvremenskih filmskih numera, Enio Morikone, preminuo je juče u 91. godini života.

Nekoliko dana pred smrt, Morikone je sam sebi napisao čitulju, koju su danas objavili italijanski mediji.

U njoj, Morikone se priseća režisera Đuzepea Tornatorea, drugih prijatelja i porodice i svima im šalje poslednje zbogom.

“Ja, Enio Morikone, sam umro.

Obaveštavam sve moje prijatelje koji su uvek bili uz mene i one koje nisam video neko vreme. Pozdravljam ih sa velikom naklonšću. Nemoguće ih je sve imenovati.

Želim, ipak, posebno da pomenem Pepućija i Robertu, bratske prijatelje, naročito prisutne u poslednjim danima mog života.

Postoji samo jedan razlog koji me motiviše da pošaljem moje poslednje zbogom svima vama na ovaj način i zbog kog sam odlučio da imam privatnu sahranu – ne želim nikog da uznemiravam.

Kažem zbogom sa velikom naklonošću i Ines, Lauri, Sari, Encu i Norbertu. Zahvaljujem im se što su delili sa mnom i sa mojom porodicom veliki deo mog života.

Želim da se sećam sa ljubavlju mojih sestara Adrijane, Marije i Franke i njihovih voljenih, kao i da im dam do znanja koliko sam ih voleo.

Snažno, potpuno i duboko zbogom ide mojoj deci Marku Alesandru, Andrei i Đovaniju, mojoj snaji Moniki, mojim unucima Frančeski, Valentini, Frančesku i Luki.

Nadam se da će razumeti koliko sam ih voleo.

Poslednjoj, ali ne najmanje važnoj, Mariji, kojoj posvećujem izuzetnu ljubav koja nas je držala zajedno i zaista žalim što je napuštam.

Šaljem svoje najbolnije zbogom njoj.”

Marko iz Novog Sada sa 2 godine naučio da čita, sa 4 da svira klavir, a danas ima preko 50 kompozicija

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

33 Shares
Share via
Copy link