Srbija Vesti

Eko straža poziva građane u veliku akciju čišćenja Srbije u nedelju 28. marta

Udruženje građana „Eko straža“ organizuje misiju čišćenja Srbije na nekoliko lokacija 28. marta. Oni pozivaju sve građane da se priključe na nekoj od 14 lokacija gde će se do 10 časova ujutru započeti sa akcijom pod nazivom “Zavrni rukave”.

Iz ove organizacije su na svom sajtu ostavili tačne GPS koordinate gde se ekološko druženje sprovodi, a svaka lokacija imaće svog domaćina kojem se mogu postaviti dodatna pitanja.

U Beogradu čišćenje će se odvijati na pet različitih delova grada i to na Sajmu, Ceraku, Karaburmi, u Rakovici i u Zemunu.

Na teritoriji Vojvodine akcija će se sprovesti takođe na pet različitih lokacija i to u Sremskoj Kamenici, Begeču, Sremskoj Mitrovici, Ruskom Krsturu i Aradaču.

Čišćenje okoline biće sprovedeno i na jednom ekološki alarmantnom području u dolini Jadra, kod Loznice gde će se čistiti okolina reke Jadar.

Bosuta, kod Aranđelovca, biće takođe jedan od lokaliteta, kao i Smederevo i Soko Banja.

zavrni rukave
Foto: Eko straža/FB

Domaćini na samim lokacijama imaće zadatak da u zavisnosti od broja volontera raspodele grupe, naprave fotografije pre i posle, kao i da kontaktiraju sa JKP kako bi kese sa smećem bile uredno otklonjene gde im je i mesto.

Pridružite se ovoj akciji i sve informacije pogledajte na njihovom sajtu i Fejsbuk grupi. Očistimo Srbiju!

Reka Raška zatrpana je smećem, toliko smo štrokavi da je to jezivo

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
70 Shares
Share via
Copy link