Horoskop Horoskopski znakovi

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste BOG i šta to zaista znači

Drevni faraoni su egipatski horoskop koristili za proricanje budućnosti kako bi što lakše vladali zemljom i upravljali narodom. Nebeski su svod podelili u 12 znakova, a svakim znakom vlada jedan bog.

Stari Egipćani su se u mnogim aktivnostima vodili položajem planeta i zvezda. Neke od najvažnijih građevina, uključujući piramide, projektovali su tako da njihovi vrhovi budu u ravni sa zvezdama u trenucima početaka pojedinih godišnjih doba. Zanimalo ih je da li se mogu zbivanja u životu ljudi predvideti na osnovu kretanja nebeskih tela. Kad bi se rodilo dete, sveštenik astrolog bi roditeljima izradio kartu neba u trenutku rođenja.

egipatski horoskop amon ra

Pariski muzej Luvr čuva prikaz zodijaka sa 12 znakova preuzet sa plafona velikog hrama boginji Hator u Denderi iz 50. godine pre Hrista. Za potrebe astroloških tumačenja Egipćani su podelili nebeski svod malo drugačije od starih Vavilonaca i Grka, čiju su astrološku tradiciju i 12 znakova delimično preuzeli.

Ni opisi karaktera ne podudaraju se se opisima „naših“ znakova pa ne morate tražiti koji egipatski znak odgovara Ovnu ili Biku. Ipak, to ne treba da zbunjuje. Iz civilizacijskih, klimatskih i geografskih razloga Egipćani su negovali pogled na svet različit od našeg. U skladu s tim, profilisali su ljude prema drugačijim principima nego Evropljani u narednim milenijumima. Ovaj prikaz prilagođava drevne egipatske profile horoskopskih znakova modernom vremenu.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Share Follow Tweet Share Share