Magazin

Trnoviti put najlepše jugoslovenske glumice – od glamura i divljenja do života u pustinji

Edita Majić
Foto: Printskrin

Bila je jedna od najpoželjnijih i najvoljenijih jugoslovenskih glumica. Talentom, lepotom i šarmom je skretala pažnju miliona gledalaca da bi preko noći napustila sve u zamonašila se. Danas ne živi ni u manastiru već daleko, sama u pustinji, posvećena Bogu i molitvi.

Ovo je njena priča…

– Taj susret s Bogom dogodio se odjedanput, kao bljesak, neočekivan dar njegove ljubavi koja se uliva u tvoje biće, apsolutno, odjedanput, nezadrživo i do kraja. Odjednom mi je sve postalo jasno. Dobila sam odgovore na sva postavljena pitanja – rekla je Edita Majić 2003. godine domaćim medijima, nekoliko godina nakon što se zamonašila u  manastiru Svetog Josipa u španskom gradu Avili.

Foto: Evo kako je na vrhuncu slave izgledala Edita Majić

Pisalo se i da je ona jedna od sestara koje ne izlaze iz manastira, nema grejanje u sobi, toplu vodu, spava u ćelijama na ležajima od slame, a veći deo godine provodi u postu i molitvi.

Spisateljica sa kojom je Edita svojevremeno sarađivala, Mani Gotovac, tvrdila je da je glumica bezuspešno pokušavala da preboli jednu ljubav, te da je konzumirala narkotike, čak i heroin, nakon čega je odlučila da pobegne od svega toga.

Ipak, Editina porodica ovo je oštro demantovala, a i ona sama je poslala pismo u kom je napisala da to nije istina, te da ona i Mani nisu prijateljice.

– Koji je razlog zbog kog vredi živeti? Ako je to samo ovo spoljašnje… ovih nekoliko godinica proživeti što lepše…, a potom nestati u ništavilu, s telom prekrivenim crvima u nekom tamo hladnom grobu… onda je bolje uopšte da ne postojim – rekla je jednom prilikom bivša glumica, objašnjavajući svoju odluku o zamonašenju.

Ipak, 2017. godine sestra Edita je odlučila da život započne izvan samostana, u pustinji.

– Već dugi niz godina ona je osećala da je Bog zove na drugačiji i radikalniji način življenja. Od samog početka znala je i koji je to način. Bilo je to pustinjaštvo. Živi izvan manastira na pustom i osamljenom mestu, nenaseljenom i u samoći – rekla je medijima njena majka Jadranka.

Izvor: Nova.rs

Snježana je bila devojka iz Hrvaca o kojoj je pevala Azra i cela Jugoslavija

Luftika redakcija

komentar

Klikni da objaviš komentar

94 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap