Magazin Svet

Srećnik osvojio više od 2 milijarde $ na lutriji, još se nije javio da preuzme keš (FOTO)

Powerball tiket
Foto: JUSTIN SULLIVAN / GETTY IMAGES

Jedan od snova svakog malog čoveka je da dobije jednog dana na lutriji i tako reši sve svoje finansijske i životne brige.

Međutim, često dobitnici žele da ostanu anonimni, kako bi izbegli navalu rodbine i prijatelja željnih da se “ogrebu” o njihovu sreću, kao i da se zaštite od kriminalaca koji bi mogli da ih opljačkaju.

Tako se jedan srećnik, koji je uplatio listić u Americi pre više od dva meseca i osvojio gotovo nepojmljiv iznos novca, još uvek nije javio da preuzme nagradu, a ukoliko to ne učini u predviđenom roku, sredstva će biti preusmerena u državne škole.

Dobitni listić uplaćen u Kaliforniji

Naime, nakon što je u novembru srećni dobitnik u SAD-u osvojio rekordni iznos “Powerball” džekpota od 2.04 milijarde dolara, nagrada još uvek nije preuzeta.

Dobitni listić prodat je u gradiću Altadina u Kaliforniji, a dobitni brojevi bili su 10, 33, 41, 47, 56, piše Index.

Kako prenosi “People”, prema državnom zakonu, pobednik ima rok od godinu dana od izvlačenja da preuzme nagradu.

Inače, vlasnik prodajnog mesta gde je kupljen listić već je dobio “utešnu” nagradu – ček na milion američkih novčanica od  “Powerball-a”, prenosi KTLA.

Vlasnik prodajnog mesta powerball
Foto: AP Photo / Damian Dovarganes

Kerolin Beker, portparolka kalifornijske lutrije, opisala je situaciju u izjavi za pomenuti portal.

– Kalifornijska lutrija ne objavljuje, niti javno priznaje kada se neko javi kako bi podigao dobitak. To činimo iz razloga jer naši dobitnici i njihovi paketi za preuzimanje nagrada prolaze kroz rigorozan proces provere našeg tima za sigurnost i sprovođenje zakona – rekla je Beker.

Proces može potrajati i mesecima, ali svet će znati ime dobitnika kad se javi

– Taj proces može potrajati nedeljama ili, zavisno od okolnosti, ponekad i mesecima, a mi ne proglašavamo nikoga dobitnikom dok ne okončamo period provere. Ovaj proces je osmišljen kako bi se osigurala legitimnost pobede.

Takođe, treba da imate na umu da dobitnici džekpota za “Powerball” imaju rok do godinu dana da se jave, a ovaj konkretan dobitak ostvaren je pre otprilike dva i po meseca – dodala je ona.

Portparolka je objasnila da će svet saznati kad proces identifikacije bude završen.

– Kalifornijski zakon nalaže da kalifornijska lutrija objavi puno ime pobednika i ukupni dobitak kao javnu evidenciju. Ako se ne javi nijedan dobitnik, pravilo “Powerball-a” je da se nagrada vraća svim lutrijama proporcionalno njihovoj prodaji tokom izvlačenja.

Politika Kalifornije je da prebaci sva nepreuzeta sredstva lutrije u državne škole, tako da bi obrazovni sistem mogao da očekuje masivnu isplatu sledeće jeseni – pojašnjava Beker.

Izvori: Index, KTLA

Džekpot na lutriji preuzeo sa maskom iz „Vriska“ kako ga rodbina ne bi prepoznala (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
88 Shares
Share via
Copy link