Magazin Srbija

Duško Šarić pušten da se brani sa slobode uz jemstvo od 800.000 evra, ide u kućni pritvor

dusko-saric
Foto: Printscreen

Veće Specijalnog suda usvojilo je predlog branilaca Duška Šarića da mu nakon polaganja jemstva od 800.000 evra ukine pritvor i zameni ga za kućni pritvor.

Branioci Duška Šarića su predložili jemstvo od 800.000 evra u nepokretnostima, tako da će on u kućni pritvor moći da ide po upisu hipoteka na nekretnine.

Jemstvo od 300.000 evra je prihvaćeno za Milana Vučinića, kome će pritvor takođe biti zamenjen kućnim pritvorom.

Pripadnici ove grupe na čijem je čelu, prema optužnici, bio Darko Šarić, terete se za više krivičnih dela, između ostalog i planiranje ubistva svedoka-saradnika Nebojše Joksovića.

Prethodno su tokom suđenja prikazane poruke sa kriptovane aplikacije “Skaj” u kojima je pominjan iskaz “Dabe”, odnosno kako tužilaštvo tvrdi, Dalibora Ristića koji je Goranu Nikolaševiću, svedoku – saradniku u postupku protiv Šarića, rekao da mu je drugi svedok – saradnik Nebojša Joksović platio da ga likvidira.

U sudnici su ponovo prikazane poruke čestitke povodom rođenja nekog deteta, za koje branioci tvrde da ne može biti dete ni Darka Šarića ni Duška Šarića zbog vremena kada je poruka stigla.

Darko Šarić je zatim rekao da nije vlasnik nijednog pina koji je prikazan i da nije organizovao nikakvu proslavu kad mu se rodio bratanac.

Među porukama navodi se i policajac Daca Stojanović, za kog tužilaštvo tvrdi da je da je reč o optuženom Danilu Stojanoviću.

U prepiskama preko aplikacije “Skaj” nalazi se i pitanje, kako tužilac tvrdi, optuženog Stefana Andrejića da li osoba sa kojom se dopisuje ima nekog na Institutu za majku i dete jer je “mali primljen sinoć”.

S obzirom da se u tim porukama navodi devojačko prezime Andrejićeve supruge, odbrana je istakla da nije moguće da on ne zna kako mu se supruga preziva, odnosno da je uzela njegovo prezime godinu dana ranije kad su se venčali.

Šarićevi branioci tvrde da su skoro sve konverzacije koje su sada prikazane zapravo monolozi jer su sve poruke sa jednog pina, dok sa drugog pina nema odgovora.

Pored Šarića i Lazarevića optuženi su i Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić.

Bojanu Stanojkoviću, Nikoli Spasojeviću, Stefanu Andrejiću, Marku Vukiću i Arsi Šariću se sudi u odsustvu jer su u bekstvu, dok su se Duško Šarić i Milan Vučinić predali sudu 4. januara i od tada se nalaze u pritvoru.

Duško Šarić i Milan Vučinić se predali policiji u Beogradu

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link