Citati Magazin

Kako je Duško Radović u jednoj rečenici dao najbolju definiciju 8. marta

Duško Radović, pesnik, pisac, novinar, urednik i aforističar u svojoj emisiji “Beograde, dobro jutro” na talasima Radija “Studio B” pred slušaoce je svakog jutra servirao najlepše bisere među aforizmima. Nekog davnog 8. marta došao je red da prokomentariše i praznik Dan žena.

“Danas je Osmi mart, praznik sažaljenja, praznik laži ili praznik ljubavi i poštovanja – kako se već kojoj ženi zalomilo“, opisao je ovaj međunarodni praznik veliki Duško Radović, prenosi Opanak.

Veliki broj svojih aforizama Duško Radović je posvetio upravo lepšem polu, ali i muško – ženskim odnosima. Evo nekih od najsimpatičnijih:

Udvarajte se malo svojoj ženi – kao da vam nije žena, kao da vas ne voli, kao da ima nekog drugog, kao da može da bira. A žena nije nezahvalna. Na tu pažnuju ona će odgovoriti sa mnogo dobrote – kao da vas voli, kao da nema drugog, kao da ne može da bira.

Žena je kao zima, ima dobre i loše strane. Dobre strane joj se vide, a loše osećaju.

Žena treba da je žena non-stop. Jer se nikad ne zna kad muževi mogu postati muškarci.

Mnoge žene mogle bi mnogo i lepo da vole, ali nemaju koga. Svi se prave da su već voljeni, sramota ih je da priznaju da nisu.

Žene vole da vole, a manje je važno koga će voleti. Muškarci vole da su voljeni, ali bi hteli da biraju ko će ih voleti.

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljiv detalj, sitan povod, a zatim sve rade same: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.

Samo kukavice vole po nekoliko žena. Hrabri muškarci ne plaše se rizika da vole samo jednu ženu.

Muškarci ne mrze žene onoliko koliko viču na njih, niti žene vole muškarce onoliko koliko ih slušaju i trpe.

Muž je ime za onoga koji vas je nekada voleo. Žena je ime za onu koja je volela nekog drugog, a udala se za vas.

Obratite pažnju na to kako vas žena od jutros tužno i žalosno gleda. Setite se šta je to što imaju sve druge žene, a samo vaša žena nema.

Ne trčite za ženama da se ne sudarite sa onima koji od njih beže.

Ovako je govorio Duško Radović

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

322 Shares
322 Shares
Share via
Copy link