Novi Sad

U Dunavskom parku novi veliki radovi do jeseni, posao vredan više od 145 miliona dinara

Dunavski park

Najstariji park u Novom Sadu, Dunavski park biće u potpunosti rekonstruisan, najavljuje “Gradsko zelenilo”. Druga faza radova na rekonstrukciji Dunavskog parka počeće u prvoj polovini februara. Radovi obuhvataju rekonstrukciju i izgradnju staza, ograde, klupa, česme, igrališta i rasvete.

Posao vredan 145,5 miliona dinara sa PDV prethodno je na tenderu dobila građevinska radnja „Irina 2009 MM“ iz Veternika, koja je radila i prvu fazu rekonstrukcije, javlja portal 021.rs.

Posao će raditi u saradnji sa DOO „Bob“ iz Novog Sada. Ova grupa je se jedina javila na ovaj vrlo vredan tender.

Biće rekonstruisane sve staze i prilazi koji obuhvataju površinu od 6.209 kvadrata, poručuju u Zelenilu.

– Na mestu postojećeg dečijeg igrališta biće izgrađeno novo, veće i savremenije, sa pet potpuno novih sprava, kao i nova česma i 250 metara ograde oko dela parka. Kad se završi rekonstrukcija staza, rasvete, klupa, česme, ograde i izgradi novo igralište, Dunavski park će sa svojih 640 stabala biti još lepši i raskošniji – poručuje direktor Gradskog zelenila Miloš Egić.

Park će posle rekonstrukcije imati ukupno 180 klupa (postojećih 165 biće sređeno, a 15 novih postavljeno).

U Zelenilu najavljuju i postavljanje 56 kanti za otpatke, a svih 35 postojećih kandelabera biće renovirano.

„Svi radovi izvode se prema propozicijama Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, a biće završeni na jesen 2022. godine“, navode u preduzeću i dodaju da će građani moći slobodno da se kreću kroz park tokom radova, a osobama sa invaliditetom, deci i starijima biće obezbeđen pristup.

Dunavski park je prošle godine bio jedan od parkova koji je dobio novi zalivni sistem (sistem „kap po kap“). Očekuje se da radovi budu gotovi na jesen.

Izvor: 021.rs

Novosadski parkovi – pluća grada i prirodne oaze mira

Share via
Copy link