Magazin Svet

Posle 7 godina dobio presudu da ne mora da bude zabavan na poslu i ide na piće s kolegama

Obavezna zabava na poslu

Znate one situacije kada firma u kojoj radite potencira obavezno druženje sa kolegama, u cilju „jačanja kapaciteta“, a vama baš i nije do toga?

Neretko ljudi u takvim situacijama mogu da budu pod velikim stresom, što je verovatno dobro poznato svakome ko je radio u nekoj velikoj kompaniji.

Tako jedan slučaj u Francuskoj, koji je dobio i sudski epilog, predstavlja pobedu za postavljanje jasnih granica na radnom mestu, ali istovremeno i tužan gubitak za kafanska druženja posle posla.

Naime, najviši sud u Francuskoj presudio je da je čovek koga je konsultantska firma otpustila zbog toga što nije izašao na piće sa svojim kolegama – nepravedno dobio otkaz.

Čoveka, koji se u sudskim dokumentima pominje kao gospodin T, otpustila je pariska firma „Cubik Partners“ 2015.godine , nakon što je odbio da učestvuje u tim bildingu sa kolegama, piše Vice.

Njegovi advokati su tvrdili da je druženje ekipom iz firme uključivalo događaje tokom vikenda, koji su podrazumevali „preterani alkoholizam“ i „ promiskuitet“.

Cuganje sa kolegama na poslu
Foto: Getty images

Gospodin T. je tvrdio da je „zabavna“ kultura u kompaniji gde je radio podrazumevala „ponižavajuću i nametnutu praksu“, uključujući surove i uvredljive nadimke i deljenje kreveta sa drugim zaposlenim tokom radnog angažmana.

Advokati kompanije su konstatovali da je njihov bivši zaposleni ponekad imao „nedovoljno oštar i demotivišući ton“ prema podređenima, kao i da je teško podnosio kritiku i drugačije mišljenje.

Međutim, Kasacioni sud je naložio „Cubik Partners-u“ da isplati gospodinu T. 3.000 evra odštete, a najavio je da će se naknadno razmotriti njegov zahtev da mu se isplati dodatnih 461.406 evra.

Izvor: Vice

Evo zbog čega su radionice za odrasle sjajna ideja za tim bilding

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

30 Shares
Share via
Copy link