Magazin Poznati

O Gidri i Ljiljani tračarila je Jugoslavija, dva puta su se venčavali i dva puta razvodili

gidra i ljiljana

Serijal „Žikina dinastija“ jedan je od naših televizijskih fenomena, jer koliko god puta da se reprizira, publici nikad ne dosadi.

Velike zasluge za to pripadaju glavnom glumcu, čuvenom Dragomiru Bojaniću Gidri, koji je bio autentičan kako na malim ekranima, tako na filmskom platnu i van kamera.

Dragomir Bojanić Gidra rođen je u Kragujevcu 1933. godine

U Kragujevcu je završio srednju školu za preradu mesa, voća i povrća. Nakon mature je godinu dana radio u fabrici konzervi „Crvena zvezda“. Bio je vredan, odgovoran i hrabar, i zaljubljen u umetnost. Zato je i upisao Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, u klasi Raše Plaovića. Zanimljivo je da je u rodnom Kragujevcu bio član amaterskog pozorišta „Sveta Mladenović“, a da je kao student prve godine Akademije glumio Mitkleta u „Koštani“ u Narodnom pozorištu.

Gidra koji je bio član i Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a debitovao je na filmu ulogom u „Ešalonu doktora M“. U našoj kinematografiji odigrao je više od 30 uloga, što onih glavnih što onih sporednih. A igrao je i van granica Jugoslavije, u Italiji pod pseudonimom Entoni Gidra. Tamo je šezdesetih godina glumio u čak desetak vestrena i akcionih filmova.

Bio je omiljen i kao Lale u „Majstorima“, agent Mikule u „Povratku otpisanih“ i kao Krstivoje Krstić u kultnoj seriji „Vruć vetar“. Gledali smo ga i u serijalu „Hajde da se volimo“ (vozač autobusa Dragiša), ali je najveću popularnost stekao u serijalu „Žikina dinastija“ Zorana Čalića glumeći Živorada Žiku Pavlovića.

Njegova životna ljubav bila je glumica Ljiljana Kondić koja je takođe glumila u „Žikinoj dinastiji“.

Upoznali su se dok je on pohađao studije glume, a ljubav su krunisali 1966. godine. Glumicu rođena u Savincu, čuvenu Ljeposavu iz serije „Đekna još nije umrla, a ka’ će ne znamo“ voleo je svim srcem. Svoju Ljiljanu zvao je Ljalja, a kada mu je 1970. podarila ćerku Jelenu, sačekao ju je ispred porodilišta sa tri automobila sa muzičarima iz Skadarlije.

O jačini njihove ljubavi pričala je Jugoslavija. Oni koji su ih poznavali kažu da su bili prilično različiti, umelo je da bude i „burno“ u njihovom odnosu, dva puta su se razvodili, dva puta venčavali, ali je na početku i na kraju ostala velika ljubav, piše Blic žena.

Dragomir Bojanić Gidra preminuo je 1993. u Beogradu. Bolovao je od raka jetre. Ljiljana Kontić umrla je 2005. u Beogradu.

Izvor: Blic žena

U Katinkinoj vili nastali su klasici domaćeg filma, a ona krije zanimljivu istoriju (FOTO, VIDEO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

24 Shares
Share via
Copy link