Beograd

Draganu J. Vučićeviću plaćena kazna?

vučićević
Foto: Printscreen

Drugom osnovnom sudu u Beogradu uplaćena je kazna na ime glavnog i odgovornog urednika „Informera“ Dragana J. Vučićevića, saznaju Večernje novosti.

Time se stiču uslovi da izađe iz zatvora gde je nedavno otišao, nezvanično saznaju Novosti.

Podsetimo, Dragan J. Vučićević, vlasnik Informera ostao je istrajan u svojoj odluci da ne plati novčanu kaznu od 200.000 dinara i otišao je na izdržavanje šestomesečne zatvorske kazne.

Ipak, zatvaranje vrata Okružnog zatvora u Beogradu, u ponedeljak je otvorilo novo pitanje – koliko dugo će se Vučićević zadržati u ćeliji.

Vučićević je, podsetimo, osuđen po privatnoj krivičnoj tužbi na novčanu kaznu. Njega je za krivično delo uvrede tužio novinar Jugoslav Ćosić zbog niza uvredljivih tvitova koje je vlasnik Informera objavio na njegov račun.

U presudi, koja je postala pravosnažna, navodi se da je Vučićević osuđen na novčanu kaznu, a da ukoliko kaznu ne plati, ona se prevodi u zatvorsku.

Pred njegov ulazak u zatvor, prošlog petka, Dragan J. Vučićević održao je konferenciju za novinare na kojoj je objasnio razloge zbog kojih ne želi da plati kaznu i najavio štrajk glađu.

Potom je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obelodanio da je pozvao telefonom vlasnika Informera i ponudio mu da on, umesto njega, uplati novac na ime kazne koja je presuđena Vučićeviću i tom prilikom rekao, pred mnogobrojnim kamerama, da je loše za Srbiju da vlasnik Vučićević bude u zatvoru.

Istine radi, Vučićević je pre odlaska u zatvor rekao da će kaznu izdržati do kraja (šest meseci), da je reč o borbi za njegove principe, zbog čega je, kako je naveo, odbio da plati novčanu kaznu, na koju je i osuđen.

Rekao je da će u zatvoru štrajkovati glađu do ispunjenja dva uslova – revizije sudske presude po kojoj je proglašen krivim za vređanje Jugoslava Ćosića, a drugi uslov je bio dekriminalizacija uvrede.

Advokat bez komentara

Na pitanje da li je tačno da je Draganu J. Vučićeviću plaćena kazna, njegov advokat Boris Bogdanović rekao je za Danas: „Nemam komentar“.

Na njihovu konstataciju da nema šta da komentariše, već da potvrdi ili demantuje informaciju, ostao je pri stavu da nema komentar i zamolio da ga „precizno citiraju“

Izvor: Danas

Vučićević stigao pred zatvor: „Kad pređem ovu kapiju, stupam u štrajk glađu“

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

76 Shares
Share via
Copy link