Magazin

Dragan J. Vučićević mora u zatvor zbog vređanja novinarke Žakline Tatalović

dragan j vučićević
Foto: Printscreen

Odlukom Prvog osnovnog suda u Beogradu Draganu J. Vučićeviću novčana kazna od 200.000 dinara zbog uvreda u produženom trajanju zamenjena je kaznom zatvora u trajanju od 180 dana. Vučićević nije platio državi kaznu iz krivičnog postupka, koji je protiv njega pokrenula novinarka N1 Žaklina Tatalović.

Još u septembru 2021. godine Dragan J. Vučićević proglašen je krivim zbog krivičnog dela uvrede u produženom trajanju, piše N1.

Kažnjen je novčano sa 200 hiljada dinara koje je bio dužan da uplati u srpski budžet. Međutim, to se nije dogodilo.

Presuda Vučićeviću duže od godinu dana stajala je u fioci sudije Prvog osnovnog suda Dragiše Kesara.

Posle niza reakcija advokata tužilje Srđana Dugonjića i Dragana Maravića, prošle nedelje oglasila se uprava Prvog osnovnog suda.

Utvrđeno je da su pritužbe advokata osnovane i “da sudija Kesar neopravdano odugovlači postupak i gura krivičnu kaznu u zastarelost” koja bi nastupila 3. marta 2024.

Traženo je i izjašnjenje sudije Kesara, koji je odmah nakon toga, ipak, dostavio sve spise krivičnom veću. Krivično veće odlučilo je da preinači presudu.

Vlasnik Informera u aprilu prošle godine tvrdio je da zbog novinarke N1 mora u zatvor.

Ispred CZ u Beogradu pokazivao je poziv koji međutim nije mogao da bude zbog tužbe Žakline Tatalović koja je tek donesena 24.2.2024. godine.

Podsećamo da je Dragan Vučićević otišao u zatvor na osnovu druge presude, koju takođe nije platio. Nakon jedne noći ipak izlazi iz Centralnog zatvora, a kaznu mu je kako je rekao tada, platila supruga.

Vučićević na sudu zbog skandalozne naslovne posle “Ribnikara” spominje baba Vangu i češe se za glavu (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link