Magazin Srbija

Bjelina tuča poslužila Vučiću kao predstava, snimak stigao za 2 minuta, srećom nije ovo slučaj naplatne rampe

bjelogrlic
Foto: Printskrin/ YouTube

Reditelj i glumac Dragan Bjelogrlić rekao je nakon što je saslušan u tužilaštvu u Nišu i nakon što mu je ukinuta mera pritvora, da mu je “žao što je naseo na provokacije Predraga Antonijevića koje traju više od godinu dana”.

– Žao mi je što se gospodin Antonijević pojavio, ne znam zašto, baš u trenutku kad sam imao dve veličanstvene premijere. Žao mi je što nisam izdržao da ja dostojanstveno ignorišem te njegove grozne provokacije i što sam dozvolio da ovo baci senku na divne događaje u Nišu – rekao je Bjelogrlić novinarima, prenose mediji.

Dodao je – Žao mi je što sam to uradio.

On je rekao da se nije uputio ka Antonijeviću dok su sedali u lobiju hotela, već da je krenuo u WC.

– Tek na njegovo dobacivanje sam reagovao. Toliko i hvala – naveo je Bjelogrlić.

On se pre toga zahvalio ljudima iz tužilaštva i, kako je rekao, divnim policajcima Niša.

– Uvek sam se pitao zašto volim ovaj grad i shvatio sam da je u najtežim trenucima ovaj grad uz mene. Zahvaljujem im se što su bili profesionalni, što nisu podlegli pritiscima i što su mi dali mogućnost da objasnim šta se zaista desilo – rekao je i napomenuo: To što se zaista desilo nije ono što su pisali režimski tabloidi.

Njegov advokat Goran Draganić je rekao novinarima da je postupak pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Nišu vođen profesionalno i kvalitetno,

– Moram da kažem da je bilo otežano raditi nakon jučerašnjeg nezapamćenog medijskog linča koji je vođen od strane tabloida – rekao je Draganić i dodao da ga raduje što je ukinuta mera zadržavanja.

On je rekao i da kod Bjelogrlića nisu nađene nikakve psihoaktivne supstance i nedozvoljene količine alkohola.

Bjelogrlić je danas salušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu zbog sumnje da je nekoliko puta udario reditelja Predraga Antonijevića u hotelu “Ambasador”, gde su se zatekli tokom 56. Filmskih susreta. Njemu je ukinuto zadržavanje i biće pušten na slobodu.

Dragan Bjelogrlić je saslušan u svojstvu osumnjučenog i priznao je izvršenje dela, rekao je za Euronews Srbija zamenik portparola Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu Vladimir Stanojević.

– Izrazio je žaljenje zbog izvršenog krivičnog dela, pa se ne predlaže se pritvor protiv njega – naveo je Stanojević i istakao da se nastavlja prikupljanje drugih dokaza i da počinje postupak.

Kako kaže, sledeći korak je ispitivanje oštećenog, a zatim će se ispitivati i svedoci.

– Postoji mogućnost i da se izvrši veštačenje telesnih povreda na oštećenom, kao i da će se prikupljati još neki dodatni dokazi, ukoliko tužilac bude smatrao da ima potrebe za tim – rekao je Vladimir Stanojević.

Bjelogrlić je osumnjičen za krivično delo nasilničko ponašanje.

Kakav je to film da nema šege šore i ševe?

– Ovo se lepo namestilo Vučiću, da od toga pravi dramu, da od toga pravi predstavu. Prva informacija je bila “Gaga Antonijević napadnut s leđa.” Srećom ovo nije slučaj auto puta i naplatne rampe pa je snimak stigao u roku od dva minuta. Ja pogledam i vidim da čovek direktno napada gospodina Gagu. Malo ga izudara, neki bi rekli nedovoljno, neki bi rekli previše a ja ću biti uzdržan. Dakle malo ga je išamarao, situacija je takva bila da je tu verovatno bilo i alkohola ali samom događaju je pridat preveliki značaj.

Pink je poslagao šaržu “najačih analitičara” sintetičara i neko pored Sarape, liči mi na Gagu Antonijevića, priđem televizoru – jeste Gaga Antonijević. Čovek koga su lemali teško, jedva preživeo je posle 15 sati mogao da izdrži a morao je biti na ekranu.  Prema tome farsa je poslužila da se mi kao gledaoci okrenemo tim nekim stvarima i kažemo jao Gagu pretukao onaj mladi čovek, 4 godine mlađi – komentarisao je novinar Slobodan Stupar gostujući na N1.

Izvor: Nedeljnik

Tuča Dragana Bjelogrlića i reditelja Gage Antonijevića, glumac priveden i zadržan u pritvoru

generic vignette (DESK luftika.rs)
1.4K Shares
1.4K Shares
Share via
Copy link