Magazin Zdravlje

Namirnice iz supermarketa koje nikako ne biste trebali da naručujete putem dostave (FOTO)

dostava namirnice supermarket
Foto: Freepik

Dolazak brojnih kurirskih službi u Srbiju i pandemija koronavirusa, navikli su nas da sve više stvari naručujemo iz udobnosti svog doma, umesto da idemo u nabavku u prodavnicu, ili na večeru u restoran.

Zaista, danas je jednostavnim klikom na aplikaciju, dostupna dostava ne samo gotovih kuvanih jela, već i namirnica iz supermarketa. Međutim, postoji dobar razlog da ne naručujemo svaku od njih na ovaj način.

Ako je u pitanju voće ili povrće, dostavljač možda neće imati vremena da bira, te će zgrabiti koje mu je prvo nadohvat ruke. Ako ne vidi da je voćka trula ili oštećena, takvu ćete je i dobiti.

Druga stvar je da se vaša omiljena hrana može pokvariti (tokom vrelih dana), ili oštetiti tokom transporta.

Zato je dobra ideja izbegavati naručivanje određenih proizvoda, piše „Real Simple“.

Meko voće

Bilo koja vrsta voća sa mekim središtem se veoma lako uništava tokom transporta.

breskve supermarket
Foto: Freepik/jcomp

Zbog toga možda nije najbolja opcija naručiti voće kao što su breskve, nektarine, šljive i kajsije putem dostave, piše City Magazine.

Jaja, mlečni proizvodi i sladoled

Jaja i mlečni proizvodi su poznati po tome što se brzo kvare na visokim temperaturama.

jaja i mlečni proizvodi
Foto: Freepik

Takođe, naručivanje sladoleda je još jedno veliko ne – u suprotnom, doći će vam u izmenjenom obliku.

Avokado

Svako bira avokado po svojoj želji – neko voli da bude zreo i mek za namaz, a drugi nešto tvrđi, kako bi se napravila salata.

avokado
Foto: Freepik/Dragana_Gordic

Postoji mogućnost da dostavljač neće obratiti pažnju na ovo i uzeti onaj koji vam se neće dopasti.

Riba

Bez obzira da li kupujete prerađenu ili svežu ribu, uvek je najbolje da je kupite sami u prodavnici, ili lokalnoj ribarnici, kako biste bili sigurni da je sveža.

riba ribarnica
Foto: Freepik/aleksandarlittlewolf

Kada se riba ne drži na odgovarajućoj temperaturi, mogu se razviti bakterije.

Meso

Kao i riba, sirovo i prerađeno meso je pod većim rizikom od kontaminacije tokom transporta.

meso mesara
Foto: Freepik/serhii_bobyk

Zato je posebno bitno da se transportuje i drži na adekvatnoj temperaturi, na primer – u frižideru.

Izvor: City Magazine

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link