Magazin

Naš novi najbolji prijatelj se rugao koroni, a onda lečio ćelijama abortiranih fetusa

Od koktela lekova koje je predsednik SAD-a Donald Tramp koristio u terapiji koronavirusa jedan je izrađen od ćelija abortiranih fetusa.

Najveća ironija u svemu je to što je Tramp, kao i njegovi simpatizeri, strastveni protivnik abortusa. Potencijalni lek za koronavirus koji je Tramp primio razvijen je koristeći ljudske ćelije prvobitno dobijene u procesu abortusa, piše Gardijan.

Lek je koktel monoklonskih antitela koji je razvio “Regeneron” i još uvek je u fazi testiranja.

Matične ćelije korišćene za razvoj leka poznate su kao HEК-293T ćelije i koriste se u laboratorijama. Te ćelije su prvobitno razvijene iz bubrega embriona nakon abortusa izvedenog u Holandiji sedamdesetih godina, prenosi Nova.

Ne samo da Tramp i Republikanska stranka konstantno vrše udar na pravo žena da abortiraju, već je program Republikanske stranke za 2020. godinu podrazumevao i eksplicitno protivljenje istraživanju embrionskih matičnih ćelija, kao i zahtev za obustavu finansiranja ovakih istraživanja.

Trampova administracija je i 2019. godine obustavila finansiranje istraživanja koja uključuju embrionalne matične ćelije.

U Srbiju stiže lek protiv koronavirusa kojim se lečio i Donald Tramp

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Gomila nebuloza, kakve veze ima Holandija pre 40 godina sa Trampom? Pored N1, nove, 021, sad imamo i lEftiku, sve isti vlasnik, sve ista globalisticka propaganda i brainwashing lose prekopirana sa lazljivih zapadnih mainstream medija, u ovom slucaju – britanskog Gardijana, ozloglasenog po propagandi najgore vrste.

42 Shares
Share via
Copy link