Magazin

Opšti haos zbog „Domaćice“ „menadžerke i „pravnice“, reagovao Kraš

domacica-i-pravnica_850x
Foto: Index.hr

Legendarni keks “domačica” više se ne zove samo “domačica” već pored toga na ambalaži keksa stoje i neka od ženskih zanimanja poput “menadžerka”, “pravnica”, “programerka”, “umetnica”, “medicinska sestra”.

Kompanija “Kraš” odlučila je da modernizuje pakovanje keksa koji je sasvim sigurno probao gotovo svaki građanin zemalja bivše Jugoslavije.

Međutim, ova kampanja krenula je, moglo bi se reći, naopako.

Burne reakcije korisnika društvenih mreža nisu izostajale, a kritike i komentari uglavnom su se odnosili na želju kompanije da ovim potezom pozitivno utiče ostvarivanje ravnopravnosti polova, prenosi Biz Life.

Pošto su se društvene mreže “usijale” zbog ovog poteza kompanije, Kraš je objavio svoje saopštenje na tu temu.

Domaćica ne menja ime

Kako su saopštili, keks Domaćica ne menja svoje ime, “upravo suprotno”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kraš Hrvatska (@kras_hrvatska)

“Snagu brenda i imena želimo da posvetimo ravnopravnijoj podeli poslova u domaćinstvu. Žene uz redovan posao i dalje najčešće zadržavaju i ulogu domaćice obavljajući tako dva posla. Isticanjem paralelnih uloga koje danas u životu ima većina žena, ambalažom omiljenog keksa želeli smo privući pažnju javnosti. Pratite nas i pridružite nam se u glavnom cilju naše kampanje – podizanju svesti javnosti o važnosti i kompleksnosti obveza koje u domaćinstvu trenutno najčešće preuzimaju žene i podsticanju svih članova društva na preuzimanje zajedničkih obveza u domu”, napisali su i dodali:

“I još jednom, da ne bi bilo zabune, keks Domaćica ostaje Domaćica, ali mi se kao Kraš nadamo da smo i na vaše stolove stavili ovu važnu temu i podstakli vas da zajedno s nama budete deo promene”.

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

132 Shares
132 Shares
Share via
Copy link