Magazin

Direktor doma za stare koji je šugu lečio lekovima za stoku pušten iz pritvora

Direktor Zavoda za zbrinjavanje odraslih osoba ’’Male Pčelice’’ u Kragujevcu, Vladica Stanojević (48), koji se sumnjiči da je korisnike te ustanove lečio lekovima za krupnu stoku, pušten je iz pritvora i braniće se sa slobode, potvrdio je njegov advokat Živorad Lekić.

Stanojević je prema rečima advokata, u pritvoru proveo 41 dan, a Viši sud u Kraljevu Posebnog odeljenja za borbu protiv korpucije ukinuo je pritvor jer su u međuvremenu saslušani svi svedoci.

Advokat Lekić je za portal NovA pojasnio da su saslušanjem svedoka prestali razlozi zbog kojih je pritvor određen.

Sve ide svojim tokom

“Stanojeviću je ukinut pritvor jer on više ne može da utiče na svedoke, pošto je saslušan i poslednji od 15 navedenih svedoka. Istraga sada ide svojim tokom, a Stanojević će se braniti sa slobode” rekao je Lekić.

Vladici Stanojeviću se stavljaju na teret krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja. Za primanje mita zaprećena je kazna zatvora od dve do 12 godina, a za zloupotrebu službenog položaja od šest meseci do pet godina.

Podsetimo, Vladica Stanojević (48) uhapšen je 14. avgusta sa još 13 saradnika zbog postojanja osnova sumnje da je zaposlenima naredio da za lečenje bolesti šuge, korisnicima ovog smeštaja daju lekove namenjene životinjama, čime je doveo u opasnost njihove živote i zdravlje, saopštilo je tada Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Osnovano se sumnja da je Vladica Stanojević, naredio lekarima i medicinskom osoblju da ne prijave promene na koži kod više korisnika, kao sumnju na pojavu šuge i da za lečenje koriste lek za životinje.

Policija je posle hapšenja saoštila da su prilikom pretresa kancelarije osumnjičenog pronađeni lekovi za životinje, a određena količina je bila ubrizgana u špriceve spremna za upotrebu, kao i da je jedna količina ovih lekova već upotrebljena u terapijama korisnika tog Zavoda.

Stanojeviću se osim ugrožavanja zdravlja korisnika na teret stavljaju i malverzacije u javnim nabavkama, čime je omogućio privilegovan položaj određenim ponuđačima, zašta je u više slučajeva primio poklon u vidu novca, saopštio je MUP.

Stanojević stranački kadar i dugogodišnji direktor

Vladica Stanojević je u Kragujevcu važio za uglednog člana Srpske napredne stranke (SNS), ali je uoči ovogodišnjih lokalnih izbora došlo do njegovog neslaganja sa prvim čovekom kragujevačkog SNS-a, Radomirom Nikolićem, pa je sa delom nezadovoljnih članova SNS-a, oformio Grupu građana i samostalno izašao na lokalne izbore.

Tada je izjavljivao da podržava nacionalnu politiku koju vodi Aleksandar Vučić i da i dalje ostaje član SNS-a. Vladica Stanojević je bio direktor Zavoda za zbrinjavanje odraslih “Male Pčelice” od 2013. godine, a tokom rukovođenja tom ustanovom uživao je veliko poštovanje u Ministarstvu za rad, zapošljavanje socijalna i boračka pitanja, iz kog je više puta dobijao pohvale za menadžerske sposobnosti.

Krajem prošle godine, Stanojević je dobio i priznanje “Najuspešniji privrednik 21. veka” u oblasti socijalne zaštite u jugoistočnom delu Evrope, a u Kragujevcu je dobitnik i najvećeg gradskog priznanja “Đurđevdanska nagrada” u oblasti humanitarnog karaktera.

Otkriveni detalji bizarnog trovanja starih životinjskim lekovima, uhapšeno još 13 osoba

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

48 Shares
Share via
Copy link