Magazin

Otkriveni detalji bizarnog trovanja starih životinjskim lekovima, uhapšeno još 13 osoba

Pripadnici MUP-a, u saradnji sa BIA i Višim javnim tužilaštvom u Kraljevu, pored direktora Zavoda za smeštaj odraslih lica “Male pčelice” uhapsili su još 13 osoba.

Direktor ustanove je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da su zaposlenima naredio da za lečenje bolesti šuge korisnicima ovog smeštaja daju lekove namenjene životinjama, čime je doveo u opasnost njihove živote i zdravlje.

Odgovorno lice V. S. (1972) se sumnjiči da je izvršio krivična dela trgovina uticajem, zloupotreba službenog položaja i primanje mita, a policija je uhapsila još 13 osoba osumnjičenih da su vršile različite malverzacije u vezi sa Zavodom za smeštaj odraslih lica “Male pčelica”.

Kako je saopštio MUP, sumnja se da je V. S. naredio lekarima i medicinskom osoblju iz Zavoda za smeštaj odraslih lica “Male pčelice” da ne prijave promene na koži kod više korisnika Zavoda kao sumnju na pojavu zarazne bolesti šuge i da za lečenje koriste lek namenjen životinjama.

Prilikom pretresa kancelarije osumnjičenog pronađeni su lekovi za životinje, a određena količina je bila ubrizgana u špriceve spremna za upotrebu.

Postoje osnovi sumnje da je jedna količina ovih lekova već upotrebljena u terapijama korisnika tog Zavoda.

Takođe, V. S. se sumnjiči da je uticao na uhapšene V. Ć. i V. D, zaposlene u Zavodu “Mala pčelica”, da u medicinsku dokumentaciju unesu neistinite podatke o zdravstvenom stanju određenih korisnika, kao i da postojeću medicinsku dokumentaciju preprave upisivanjem neistinitih podataka.

Protiv V. Ć. i V. D. će biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivična dela falsifikovanje isprave i zloupotreba službenog položaja

Javna je tajna da smo baku ostavili u domu da umre, samo to niko neće da izgovori naglas

Izvor: Tanjug

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

326 Shares
326 Shares
Share via
Copy link