Magazin Srbija

Doktorka iz Lapova odbila da pregleda bolesnu bebu, razlog je za otkaz i oduzimanje licence

ostavljena beba
Foto: ZDRAV.NSO.RU

Bračni par iz Lapova odneo je svoju bolesnu bebu u Dom zdravlja, gde je dobio neočekivan odgovor.

Naime, kako je bio vikend, samo jedan lekar je dežurao, a taj lekar nije hteo da primi njihovo dete jer “ne ume s bebama”.

– Dete se treslo i drhtalo. Imalo je temperaturu 38,6. Bili smo preplašeni i odmah smo krenuli u Dom zdravlja Lapovo. Dežurna doktorka je odbila da pregleda našu bebu – ispričali su roditelji medijima.

Ogorčeni roditelji kažu za Kurir da se u subotu u popodnevnim satima devojčica probudila s visokom temperaturom, te da su momentalno odlučili da je odvedu kod lekara, jer nisu ništa želeli da preduzimaju na svoju ruku. Sigurnije bi se osećali da joj se pruži neophodna medicinska pomoć.

– Bili smo uplašeni, odjurili smo do bolnice i prvo smo otišli do odeljenja za decu, gde nam je čistačica rekla da nema dežurnih lekara zato što je vikend. Uputila nas je na prvi sprat, jer se tamo nalaze dežurni lekari. Na vratima nas je sačekala medicinska sestra.

Zamolili smo je da nas uputi kod nekog doktora koji može da pregleda i posluša našu bebu, čisto da znamo šta da radimo. Ona nam je rekla da imaju jednu mladu doktorku (ime poznato redakciji Kurira), koja je trenutno jedini lekar u celom domu zdravlja. Ušla je u kancelariju gde se nalazila doktorka i nakon nekoliko minuta izašla. Rekla je da doktorka ne može da nas primi uz objašnjenje da ne ume s bebama! – ispričala nam je majka.

Kaže da su ona i suprug molili sestru da doktorka primi dete u ordinaciju.

– Mislili smo da se plaši kovida i da je to razlog zašto ne želi da je pregleda. Nudili smo sve opcije i načine na koje može da obavi pregled, pa čak i da izađemo napolje. Samo smo želeli da vidimo šta se dešava s našom bebom. Međutim, ta doktorka se nije udostojila ni da izađe napolje, već smo sve vreme komunicirali preko medicinske sestre, koja je zaista bila fina prema nama.

Sestra nam je rekla da joj je stvarno žao i da ne zna kako da nam pomogne, jer doktorka neće da pregleda dete. Tražili su ime i prezime za uput i rekli da ćemo dobiti uput za Klinički centar u Kragujevcu. Dobili smo uput, ali detetu se temperatura nije spuštala i nismo mogli više da čekamo. Otišli smo kod privatnika.

Bračni par je bebu odveo u privatnu kliniku, gde su dete konačno pregledali i dali mu lekove kako bi spustili temperaturu.

– Nečuveno je to što se dogodilo! O ovome planiramo u ponedeljak da razgovaramo s direktorkom Doma zdravlja Lapovo, jer smatramo da su lekari dužni da pruže medicinsku pomoć svima, a posebno deci kao što je to bilo u našem slučaju – naglašava u razgovoru za Kurir detetova majka.

Izvor: Kurir

Moja poruka doktorki iz Hitne pomoći koja se sinoć javila na liniji 1

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
134 Shares
134 Shares
Share via
Copy link