Magazin

Moja poruka doktorki iz Hitne pomoći koja se sinoć javila na liniji 1

hitna
Foto: Alo/M. Š./Ilustracija

Profesionalnost u poslu ne postiže se samo knjiškim znanjima i poštovanjem radnim normi, već i ispoljavanjem ljudskih osobina i plemenitih dela koje vam opis vašeg radnog mesta ne nalaže. Ovu tvrdnju u praksi je dokazala priča jedne žene iz Srbije, koja je sa korisnicima društvenih mreža podelila svoje iskustvo sa jednom doktorkom Hitne pomoći.

Kada je nazvala broj dežurne linije i zatražila savet kako da pomogne majci, očekivala je pomoć, ali ono što je čula sa druge strane morala je da podeli sa svima i javno se zahvali jednoj doktorki.

„Hvala doktorki Hitne pomoći koja je noćas radila na liniji jedan (ne znam joj ime), što je noćas bila na vezi sa mnom i objašnjavala mi strpljivo korak po korak kako da pomognem mami. Posebno hvala na ljudskosti i rečenici: „Ne plašite se mi smo celu noć tu za vas“, napisala je žena na Tviteru.

Njeni pratioci odmah su počeli da hvale doktorku, oduševljeni reakcijom i dele sopstvena iskustva.

poruka

„Kako je ovo smirujuće i lepo pročitati. Vašoj majci sve najbolje!“, „Još ima ljudi koji vole da rade svoj posao i nikad neću odustati od te misli“, „Pre svega ljudskost. Džaba dobar doktor, a nečovek“, „Prošle nedelje je uveče radila na liniji jedan takođe divna doktorka, takođe jako strpljiva i brižna koja je i meni strpljivo i nežno davala istrukcije za moju mamu. Vrlo verovatno da je bila ista doktorka. Živa bila“, „Ima doktora koji znaju šta je Hipoktatova zakletva. Naklon do zemlje ljudskosti i profesionalizmu“, pisali su oduševljeni Tviteraši.

Izvor: Blic

Vozaču bolnice u Ćupriji dozlogrdilo: Ne želim da ćutim o rasulu i paklu u kojem radim (FOTO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.8K Shares
1.8K Shares
Share via
Copy link