Koronavirus Srbija

Doktor Kon snimljen kako sedi u kafiću, pljušte komentari na mrežama (FOTO)

Fotografija epidemiologa Predraga Kona na kojoj sedi u jednom od prestoničkih kafića širi se društvenim mrežama uz brojne, uglavnom negativne komentare.

Fotografija je uslikana posle ukidanja vanrednog stanja, a brojni negativni komentari odnose se na to da Kon, koji i dalje ističe važnost poštovanja mera socijalnog distanciranja, sedi u kafiću punom ljudi i to bez maske.

– Paparazzi… Sa suprugom u Zemunu s poštovanjem svih mera. Vratila se i nama naša subota. Od sada svaki dan napolju uz poštovanje svih mera”.

Na fotografiji se vidi kako Kon u društvu supruge sedi za stolom bez maske, na određenoj udaljenosti od ostalih gostiju. Teško se može odrediti da li između njih ima dva metra, piše Biz Life.

Takođe, profesor Kon ne nosi masku, ali se i nalazi na otvorenom, a epidemiolozi su od početka pojave koronavirusa upozoravali da se maske obavezno nose u zatvorenom prostoru, dok je oko njenog nošenja na otvorenom bilo različitih preporuka.

Preporuka epidemiologa je i da nakon ukidanja vanrednog stanja, stariji od 65 godina ne izaleze iz kuća bez preke potrebe.

Kon je rođen 10. juna 1955., tako da još nema 65.

Kon je u više navrata poslednjih dana navodio da život mora da se vrati i da su se za to stekli uslovi, uz poštovanje svih propisanih mera.

Upozorio je, međutim, da i dalje svi koji to mogu nastave da rade od kuće.

Koje mere po vašem mišljenju krši dr Predrag Kon?

Doktore Kon, i ovde znamo samo ono što nam vi saopštite, a već ste jednom svesno slagali

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
1K Share
1K Share
Share via
Copy link