Balkan Vesti

Dodik izašao iz bolnice, a Ukrajinci ga zaskočili da vrati ikonu

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba izjavio je da Ukrajina zahteva da joj se vrati ikona iz Luganska, koju je predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik sredinom decembra prošle godine poklonio šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu.

– Ukrajinska ikona opekla je ruke čak i iskusnim ciničnim ruskim diplomatama koji su je se odrekli. Ali Dodik i dalje laže, nadmašujući svoje starije prijatelje. Ukrajina i dalje zahteva povratak ikone – napisao je ukrajinski ministar spoljnih poslova na svom Tviter profilu, a preneo portal Direktno.

Dodik je juče, po izlasku iz bolnice gde se lečio od koronavirusa, izjavio da su priču o tome da je ikona iz Luganska ukradena “izmislili mediji iz Federacije BiH” i da Ukrajina nikada nije postavila pitanje nestanka ikone.

– Ukrajina nikada nije postavila pitanje nestanka te ikone. Radi se o porodičnoj ikoni. Ni dan danas organi vlasti nisu tražili tu ikonu – rekao je Dodik.

On je dodao da je posle izbijanja skandala Lavrov “smatrao da treba vratiti ikonu”.

– Ja ću sada pozvati ljude koji su mi dali tu ikonu i javno je vratiti – kazao je on.

Lavrov je ikonu iz Luganska, koju mu je poklonio Dodik, vratio u BiH diplomatskim kanalima, zatraživši da ceo slučaj ispita i Interpol.

Ambasador BiH u Rusiji Željko Samardžija ikonu je predao u kabinet predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Susret Dodika i lažnog milijardera iz Vijetnama je nemoguće opisati rečima

48 Shares
Share via
Copy link