Lifestyle

Dočekajte spremne miniće i šortseve

Pre nego što zimsku garderobu u svom plakaru zamenite prolećnom i letnjom, pripremite svoje noge za sve te miniće i vruće pantalonice.

Deramatolozi kažu da je piling najbolji način da koža na nogama zablista.

“Važno je osloboditi se mrtve kože, one koja je mesecima bila sakrivena ispod vaših dugih patalona i vunenih čarapa”, kaže za “Vog” Eliazbet Hejl, dermatolog iz Njujorka.

“Ali, nemojte to da radite ako nemate odgovarajuću hidratantnu kremu za negu kože, koju ćete namazati čim isperete piling. U suprotnom, koža posle pilinga može da se upali”, upozorava Elizabet.

Ona kaže da će koža na nogama izgledati zdravije i svežije ako nanesemo kremu koja sdrži alfahidroksilne kiselne poput glikolne ili mlečne kiseline.

“Ako ne volite što je koža na vašim nogama bela, nemojte ići u solarijum. Umesto toga koristite kreme za samopotamljivanje, ali ne one koje deluju odmah, već one koje se nanose nekoliko dana i postepeno menjaju boju vaše kože”, savetuje dermatolog.

Nije vam jasno zašto su “spore” kreme bolje od “brzih”? Zato što daju prirodniju boju.

“Brzo potamljivanje kože, poput odlaska u solarijum, je najgore što možete za sebe da uradite. Samo jedan ulazak u tu spravu, na svega pet minuta, povećava rizik od karcinoma kože za 20 procenata.”

Deramatolog nam savetuje i da koristimo hidratanta ulja koja koža brzo upija, a koja imaju vitamine i hranljive sastojke koje naša koža voli. To su argan i kokosovo ulje, koje možemo da nanesemo na svoje noge, i na stopala, posle svakog tuširanja.

Teksas šorts – top 5 kombinacija omiljenog letnjeg odevnog komada

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link