Lifestyle

Pripremite vaše lice za dolazak proleća

Novo godišnje doba zahteva novi režim nege kože, a uz pomoć nekoliko jednostavnih promena u dnevnoj rutini pripremićete vaše lice za prve sunčane dane. Ovaj period godine je pravo vreme da se prebacite na nešto “lakše” preparate.

Jesen i zima su nezgodni periodi za kožu, niske temperature, vetar, i suv topao vazduh u zatvorenim prostorijama nepovoljno utiču na ten. Zato je neophodno da kožu “osvežite” i spremni dočekate prve sunčane dane ovog proleća.

Piling

Prvi korak ka lepom, blistavom tenu je redovan piling nekim blagim sredstvom bar jednom nedeljno. Tokom hladnih meseci, koža postaje gruba i suva, sklona perutanju, zato je važno da je osvežite i skinete taj sloj mrtvih ćelija koji se nakupio tokom zime.

Blago sredstvo za piling biće sasvim dovoljno da vas osveži, otvori pore, a onda će i proizvodi za negu koje koristite davati bolje rezultate.

Ako imate suvu kožu, posle pilinga nanesite neku hidratantnu masku za lice.

Birajte proizvode lakše teksture

Teške hranljive kreme koje ste koristili tokom jeseni i zime zamenite lakšim, hidratantnim kremama ili serumima.

Zaštitite se od sunca

Posle svih tih meseci koje ste proveli ispod slojeva i slojeva garderobe, umotani u šalove i kape, nije čudo ako ste se odvikli od nanošenja nekog od proizvoda sa zaštitnim faktorom. Ali, ne dajte se prevariti, ni prolećno sunce nije bezazleno.

Ako vas mrzi da nanosite sto različitih proizvoda, neka vaša dnevna krema bude sa zaštitnim faktorom, a preporučuje se da to bude bar faktor 30.

Krema za negu područja oko očiju

Koža oko očiju je mnogo tanja i osetljivija nego koža ostatka lica, a nakon dugih hladnih zimskih meseci, verovatno joj “očajnički” treba malo hidratacije.

Da biste sprečili pojavu finih bora na vreme, proleće je pravi trenutak da počnete da koristite posebnu kremu za negu područja oko očiju.

Zima je i suši vam se koža: evo kako da ublažite perutanje

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link