Balkan Magazin

Crna Gora zove Novosađane da Novu godinu dočekaju na primorju, uz Čolu, Konstraktu i Džibonija

Budva doček
Foto: Shutterstock

U Kulturnoj stanici Svilara, u Novom Sadu, sinoć je priređen neformalni događaj na kom je domaćin bila Crna Gora. Cilj je bila promocija turističke ponude Crne Gore tokom prazničnog i zimskog perioda, a u okviru Međunarodnog sajma turizma u Novom Sadu.

Crna gora sajam svilara
Foto: Luftika

Domaćini, Crnogorci, ugostili su kolege iz srpskih turističkih organizacija, novinare i saradnike, te im kroz koncertni, ali i gastronomski sadržaj preneli deo tradicije Crne Gore.

Crna Gora sajam
Foto; Luftika

Crna Gora je zvaničan partner ovogodišnjeg Međunarodnog sajma turizma u Novom Sadu koji se održava od 17. do 19. novembra u Master centru.

Da je nosadski Sajam važan partner Crnoj Gori, govori i činjenica da je tim povodom u zvaničnu posetu Novom Sadu došao i ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

On je u izjavi za Luftiku kazao da je prezadovoljan posetom Srbiji, gde je sa naši ministrom definisao potrebu za zajedničkim napretkom i još boljom saradnjom. Posebno je izdvojio značaj prezentacije zimske turističke ponude Crne Gore.

– Crna Gora i ove godine svim građanima Srbije i Vojvodine nudi jedan divan provod tokom prazničnih dana. Pored toga, nudimo i kvalitetan odmor u Žabljaku i Kolašinu, gde je izgrađen nov skijaški centar, koji je fantastičan i siguran sam da če posetioci uživati u novim stazama i boravku na našim planinama – rekao je Đurović za naš portal.

Turističku saradnju Srbije i Crne Gore ocenjuje kao izuzetnu i prirodnu.

– Prirodno je da mi gravitiramo jedni prema drugima. Ta razmena je kvalitetna, ali mislim da ima mnogo prostora da tu saradnju i popravimo – zaključio je crnogorski minister turizma.

Milena Vujović, ispred Nacionalne turističke organizacije Crne Gore doasadašnju saradnju sa Srbijom ocenjuje kao vrlo pozitivnu i ističe namere da se ona i unapredi.

– Značajno je što je Crna Gora partner ovogodišnjeg Sajma. To je prilika da unapredimo našu saradnju i na polju ekonomije, ali i turizma. Naročito ako govorimo o udaljenim tržištima, gde nam podrška Srbije zaista mnogo znači. Mislim da jedino zajedničkom saradnjom možemo iskoristiti pun potencijal naših zemalja – rekla je ona za Luftika.rs.

Crnogorsku delegaciju u Novom Sadu predstavljala je i Turistička organizacija Budve, koja je i grad pobratim sa Novim Sadom.

Cilj njihove posete ovogodišnjem Sajmu je pre svega promocija odličnog kulturno-zabavnog programa u Budvi, tokom prazničnog perioda, ali i osnaživanje veza sa Novosađanima, koji u velikom broju posećuju turistički biser crnogorskog primorja.

Ivana Rebić, ispred TO Budva, kazala je za naš portal da su gosti iz Srbije njihovi najznačajniji gosti, s obzirom da su godinama oni upravo i najbrojniji.

Ona je pozvala Novosađane da Novu godinu dočekaju u Budvi, mestu na kom su navikli na najbolji provod.

Doček Nove 2023. godine je organizovan na trgu u Starom gradu, a TO Budva je organizovala koncerte za tri noći.

– 30. decembra će nas zabavljati naši lokalni didžejevi, Dubioza kolektiv i internacionalni didžej iznenađenja. Posetioce će u Novu godinu uvesti Konstrakta, nakon koje nastupa Džiboni i Kiril Čajkovski. Sutrašnjeg dana na trgu će nastupiti Dino Merlin i Senida – rekla je Ivana za Luftiku i dodala da je i za najmlađe goste organizovan program u Budvi.

Drugog januara, tačno u podne, u Budvi se tradicionalno održava koncert traadicionalne muzike.

Organizatori su sigurni da je ovogodišnji novogodišnji program vrlo kvalitetan i da će svako naći nešto za sebe.

Kada je reč o hotelima, naša sagovornica ističe da je i tu pripremljen bogat zabavni program, ali da su i cene korigovane, tako da je ovo sjajna prilika da se po promotivnim cenama rezervišu mesta u nekim od najboljih budvanskih hotela.

– Več od novebra kreću povoljne cene arnažmana, pa je tako moguće u hotelu visoke kategorije boraviti po prosečnoj ceni od oko 300 evra, dok je za decu do 12 godina boravak besplatan – kaže Rebičeva i dodaje da je kvalitetna i povoljna ponuda i u privatnom smeštaju gde je moguće naći krevet za već od 10 evra po osobi.

Budva i Herceg Novi u jedan glas: Srbi za nas nisu turisti, oni su naši rođaci

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

60 Shares
Share via
Copy link