Magazin Srbija

Ministar za brigu o porodici sramno isprozivao žene koje nemaju decu

Ratko-Dmitrovic

Ratko Dmitrović, ministar za porodicu u Vladi Ane Brnabić, nastavio je da izvanredno glupim izjavama šokira javnost. Za ovu osobu još nije jasno kako je dobla ministarskom mesto ali smo često u prilici da slušamo njegove mudrolije na temu povećanja nataliteta. Ovoga puta, Dmitrović je isprozivao žene bez dece.

Prema njegovim rečima, neke žene „nemaju materinski nagon“ i to mora apsolutno da se prihvati.

– Imamo žena koje kažu – ‘Jednostavno me ne zanima, neću da rodim’. I niko ne sme da joj kaže nešto, da joj zameri. Ovo što su me napali, ja sam malo proveravao, tu uglavnom ima žena sa jednim detetom, ili one koje nemaju nijedno. Dakle oni jednostavno ne dozvoljavaju da se o tome razgovara – rekao je Dmitrović na TV Hepi, a preneo je novosadski portal 021.

– Ako mi muškarci mislimo da smo mi faktor koji nešto odlučuje – ne. Žena je ta, Bogu hvala, u situaciji koja jeste u savremenom životu, kada je ona u potpunosti ostvarena i može da bude ostvarena na svim poljima. Žena je ta koja odlučuje da li će da rodi jedno dete, dvoje dece, troje, četvoro, petoro. Dakle, da li je moguće? Jeste, moguće je i da bude naučnik i uspešna glumica i pisac, moguće je da bude ministar u Vladi – rekao je Dmitrović.

On je kazao da su neke njegove ranije izjave izvučene iz konteksta i da je samo želeo da pokrene priču „šta još mogu da ponude ženama“ ne bi li rađale ranije.

– Ja sam rekao hajde da razgovaramo sa ženama i da ih pitamo. A na žalost, na žalost žena u Srbiji, sada prvi put rađaju u tridesetoj godini. Hajde da vidimo šta možemo da učinimo, mi to ne znamo naravno, da popravimo uslove, koji bi nju doveli do toga da kaže – ‘Ja hoću dvoje dece, troje dece, četvoro dece – izjavio je Dmitrović.

Ministar je ranije, između ostalog, izjavio da su „žene koje neće da rađaju krive za negativan prirodni priraštaj u Srbiji“. On je danas objasnio da su te izjave izvučene iz konteksta i ocenio da su u pitanju bili spinovi i politizacija.

Izvor: Beta/ Hepi

Za ministra za brigu o porodici Dmitrovića porodilje su kolateralna šteta? (FOTO)

 

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Mozete da ucinite da nestanete sa lica zemlje i fotelje za koju se grcevito drzite. Zena nije samo vagina, cistacica, negovateljica, sluskinja, radnica. Zena je ljudsko bice koje moze i zeli da odlucuje sta ce i kako ce da cini sa svojim organima.

OGLAS

1.3K Shares
1.3K Shares
Share via
Copy link