Srbija Vesti

Đukino baljezganje stiglo i do Njujork tajmsa: Izvini Aco, omaklo mi se (VIDEO)

djuka

O jučerašnjim iincidentima na Kosovu i Metohiji izvestio je i Njujork tajms, ali se u njemu pominje i tvit advokata i člana Srpske napredne stranke (SNS) Vladimira Đukanovića o „denacifikaciji Balkana“.

„Sve mi se čini da će Srbija biti prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana“, napisao je Đukanović, dodavši da se ipak „nada da greši“.

On se nije zaustavio na jednom tvitu, te se nakon burnih reakcija pojedinih korisnika ove društvene mreže zapitao zbog čega se „krug dvojke plaši denacifikacije“.

„U bre, ala se uzjogunio dvojkakrugaški svet što napisah da će Srbija možda morati da pokrene denacifikaciju Balkana. Razumem to, oni su uvek podržavali svakog srpskog neprijatelja, od ustaša, balista, handžarovaca… To su činjenica bili nacisti, a dvojkakrugaškom svetu srcu mili“, napisao je.

Podsećamo, „denacifikaciju“ je Rusija iskoristila kao jedan od izgovora za vojnu invaziju na susednu Ukrajinu, a na ove navode osvrnuo se i Njujork tajms.

„Aleksandar Vučić, koji je u nedelju uveče sazvao sastanak na visokom nivou bezbednosnih i vojnih zvaničnika, rekao je da kosovska vlada pokušava da ga stavi u isto svetlo kao predsednika Vladimira Putina tako što za nemire okrivljuje bliske odnose Srbije sa Rusijom.

Vladimir Đukanović, srpski poslanik iz vladajuće stranke Vučića, takođe je povezao granični spor sa ratom u Ukrajini tvitom: „Čini mi se da će Srbija biti prinuđena da započne denacifikaciju Balkana“, što je zloslutno spominjanje opravdanja Rusije za invaziju Ukrajine.

Srbija, kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, održava bliske veze sa Moskvom i nije se pridružila zapadnim sankcijama Rusiji, iako je glasala za rezoluciju Ujedinjenih nacija kojom se osuđuje ruska invazija na Ukrajinu. Beograd i Moskva dele animozitet prema vojnoj alijansi NATO-a zbog njenog bombardovanja Jugoslavije 1999. godine, kada je Vučić bio portparol srpskog moćnika Slobodana Miloševića“, navodi se u tekstu Njujork tajmsa.

Međutim, Đukanović se nedugo zatim izvinio javnosti zbog sporne izjave i naveo da je bio “strašno neodgovorna osoba, da je tvit napisao “više u šali onako”, te da je napravio ogroman problem Aleksandru Vučiću i svojoj zemlji.

– Ja sam dužan kompletno javnosti ovde da se izvinim. Bio sam strašno neodgovorna osoba. Prijvatam to. Napisao sam jedan tvit više u šali onako, napravio sam veliki problem Aleksandru Vučiću i svojoj zemlji zbog tvog tvita – naveo je Đukanović.

On je rekao da prihvata odgovornost i da moramo sada potpuno da slušamo državno rukovodstvo.

– Moja strašna greška je moja neodgovornost. Moramo sad da budemo potpuno odgovorni, moramo da potpuno slušamo državno rukovodstvo i probamo da ne dođe do sukoba – naveo je Đukanović na TV Pink.

Izvor: Nova

Đukanović pozvao Novosađane na pobunu protiv demonstranata, nazvavši ih mafijom i bandom

Čitajte Luftiku na Google vestima

843 Shares
843 Shares
Share via
Copy link