Balkan Magazin

Panonskog mornara pamte u Istri, Balašević dobio klupu u Puli (FOTO)

Djordje-Balasevic
Đorđe Balašević Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Đorđe Balašević je ostavio neizbrisiv trag u Novom Sadu. Poznat je po fenomenalnim stihovima, humanizmu ali i beskompromisnom antiratnom stavu, zbog čega će zauvek ostati u srcima svojih obožavalaca.

Pored svog rodnog grada, omiljeni novosadski kantautor je isto tako obožavan i na prostoru čitave bivše Jugoslavije, ali i u svetu, gde god žive ljudi sa ovih prostora.

Najnovije priznanje koje je dobio Panonski mornar dobio stiže iz Pule. On je u ovom istarskom gradu, koji je jako voleo i uvek mu se rado vraćao dobio svoju klupu, na kojoj su uz njegovo ime ispisane i reči njegove pjesme „Na stanici u Puli…“.

Foto: N1

Gradonačelnik Filip Zoričić je rekao da je to samo skroman doprinos omiljenom pevaču koji je opevao taj grad.

Balašević je na svečanoj sednici Gradskog veća povodom Dana grada proglašen počasnim građaninom Pule.

Kamena klupa je postavljena povodom Balaševićevog rođendana 11. maja na zelenoj površini u Kolodvorskoj ulici, u neposrednoj blizini hotela „Rivijera“.

– Panonski mornar voleo je Pulu, Pula je volela njega i njegove pesme, a jedan od poslednjih koncerata održao je upravo u prepunoj Areni u avgustu 2019. godine – podsetio je Zoričić.

Balašević je od zarade s koncerta u Areni u junu 2001. za izgradnju pulske bolnice donirao oko 750.000 kuna (oko 100.000 evra), podseća Hina.

Izvor: N1, Beta

Koncert pred kućom Đorđa Balaševića i premijera njegove poslednje pesme (VIDEO)

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

91 Shares
Share via
Copy link