Srbija Vesti

Đoletu u sećanje: 68 belih bagrema biće posađano u dvorištu škole u Donjoj Trnavi

Kako bi odali počast legendarnom kantautoru Đorđu Balaševiću, ali i svima koji su preminuli od posledica koronavirusa, iz Osnovne škole “Branislav Nušić” u Donjoj Trnavi odlučili su da deo školskog dvorišta pretvore u Đoletov park, tako što će posaditi onoliko sadnica belog bagrema koliko je kantautor imao godina kad je preminuo – 68.

Razloga za tu ideju je, kaže direktor škole Marko Ristić, previše, a oni imaju privilegiju da im je dvorište već botanička bašta i da ima mesta da u jednom delu posade beli, mađarski bagrem, o kom je Balašević pevao i na taj način mu odaju počast.

“Ne verujem da među nama (na ex Yu prostoru) ima nekoga ko nije bar jednom ljubio, plesao, tugovao, plakao, ludovao uz neku njegovu pesmu… makar se naježio. S druge strane imamo tu privilegiju da nam je dvorište već čuvena botanička bašta, zbog nekih sadnica poznata i van granica naše zemlje”, kaže Ristić, a prenose Južne vesti.

Osim ekoloških i edukativnih razloga imaće, dodaje, zdraviji vazduh i hladovinu gde će se neki novi klinci zaljubljivati, odljubljivati, voleti i učiti.

Sadnice bi trebalo da stignu tokom sledeće nedelje.

Noć u kojoj je Jugoslavija plakala i pevala (FOTO+VIDEO)

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


352 Shares
352 Shares
Share via
Copy link