Balkan Koronavirus

Đoković, svi učesnici Adrija tura i predsednik Vlade Hrvatske testirani na koronavirus

novak djokovic koronavirus testiranje

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, kao i svi ostali učesnici Adrija tura testirani su na koronavirus.

Do takvog ishoda došlo je nakon saznanja da je jedan od učesnika turnira, Grigor Dimitrov, pozitivan na Covid-19. Ova zabrinjavajuća vest objavljena je neposredno pred početak finala Adrija tura u Zadru.

Pored Novaka testirani su svi igrači turnira – Aleksander Zverev, Andrej Rubljov, Danilo Petrović, Peđa Krstin, Nino Serdarušić, Marin Čilić i Borna Ćorić.

Podsetimo, zbog Grigorovog stanja finale turnira je otkazano.

Takođe testirani su i svi članovi organizacije, potvrdili su rukovodeći članovi Adrija tura Đorđe Đoković i Goran Ivanišević.

Posle ćaskanja s Novakovom i Plenković na testiranju

Osim njih, i predsednik Vlade Hrvatske, Andrej Plenković, danas je, kako saznaje Jutarnji list, testiran na Covid-19.

Tokom njegove subotnje posete zadarskom teniskom turniru Adrija tur on je razgovarao sa Novakom Đokovićem, Goranom Ivaniševićem i Marinom Čilićem. Susret je trajao dva-tri minuta, a nije bilo rukovanja, niti bliskog kontakta, naveli su u vladi.

Plenković nije bio u kontaktu sa zaraženima, ali će se danas ipak testirati, naveli su iz vlade, a preneo 021.

U vreme kada je Plenković posetio turnir bugarski teniser Grigor Dimitrov, koji je prvi objavio da je pozitivan na virus, više nije bio u Zadru.

Novakov kondicioni trener pozitivno testiran

Novak Đoković je, posle otkazivanja finala turnira u Zadru zbog činjenice da je Grigor Dimitrov zaražen novim korona virusom, stigao u Beograd.

Najbolji teniser sveta je odmah po dolasku u glavni grad testiran.

Učinio je to sa članovima svoje porodice.

Još tri aktera teniskog turnira u Zadru su, pored Dimitrova, inficirana novim korona virusom, a među pozitivnima na prisustvo SARS-CoV-2 je hrvatski reprezentativac Borna Ćorić, dok druge dve osobe nisu igrači.

U pitanju je kondicioni trener Novaka Đokovića, Marko Paniki, te Kristijan Groh kondicioni trener ranije zaraženog Dimitrova (usled čijeg rezultata testiranja su organizatori io doneli odluku da finale turnira bude otkazano).

Od 22 ljudi koji su minule noći testirani, a koji su bili u kontaktu sa bugarskim asom, 19 je negativno.

Uz to, svi članovi Novakovog tima koji su bili na testiranju – dobili su rezultate da nisu inficirani novim korona virusom.

Podsetimo, najbolji teniser sveta, rešio je da, zbog dobrog zdravstvenog stanja, ne ode sa ostalim učesnicima zadarskog turnira na hitno testiranje na novi korona virus, već da to uradi u Beogradu, u koji se vraća ovog ponedeljka.

Naime, kako Novak Đoković nije osetio nikakve simptome, u skladu sa preporukama nadležnih hrvatskih zdravstvenih vlasti, rešio je da se vrati u Beograd. Ostali asovi, učesnici turnira, odlučili su se da se testiraju u Zadru, pa su noć proveli čekajući u redu – na parkingu ispred zgrade poliklinike i Zavoda za javno zdravstvo u Zadru gde ih je dočekao glavni epidemiolog zadarske županije, doktor Alan Medić.

Na parkingu je bilo gotovo celo društvo koje je preko vikenda uveseljavalo brojnu publiku na Višnjiku – pomenuti Borna Ćorić, ali i Marin Čilić, Aleksander Zverev, Dona Vekić…

Za razliku od njih, Đoković je rešio da testiranje obavi u Beogradu, što je upravo i učinio, pa se sada čekaju rezultati, piše Blic.

Kon: Epidemiološka slika postaje kritična, slede nove zabrane i obaveznosti

OGLAS

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link